Kevin Foland (©Reuters)
Kevin Foland (©Reuters)

Nemac stiže u Kneževinu: Monako sprema tandem Ben Jeder - Foland

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.08.20. | 21:36

Napadač napušta domovinu posle deset godina profesionalnog fudbala

Nagovestio je Kevin Foland da njegova budućnost nije u Leverkuzenu onda kada je odbio da produži ugovor koji je na snazi još godinu dana, a Aspirindžije su se opredelile za jednino logično rešenje – da iskoriste poslednju priliku da vrate deo uloženog novca. U tome im pomaže Monako kojem će biti dovoljno manje od 15.000.000 evra da dovede reprezentativca Nemačke na stadion Luj Drugi. Dolazak Nemca u Kneževinu očekuje se u utorak i tada bi trebalo da obavi lekarske preglede i potpiše ugovor sa novim klubom.

Klub sa Baj Arene, koji aktivno radi na dovođenju Rominog Patrika Šika, nije kao prvu napadačku opciju video Kevina Folanda. Momak koji iza sebe ima 10 nastupa za reprezentaciju Nemačke projektovan je da igra u tandemu sa Visam Ben Jederom. Trogodišnji staž Nika Kovača u Bundesligi dovoljan je Hrvatu da zna da 28-godišnjak može da igra i kao drugi napadač i po desnom krilu. I da bi pomenuti napadački duo mogao odlično da funkcioniše. Dakle, nema sumnje da će francusko-nemačka kombinacija mučiti odbrane rivala u Ligi 1 i pomoći Monaku da se u predstojećoj sezoni bori za Evropu. Šampion Francuske iz 2017. godine je prethodno skraćeno prvenstvo okončao na devetom mestu, a to je plasman koji nikako ne priliči renomeu kluba koji radi na tome da proda Kejtu Baldea.

Izabrane vesti

Sa Kevinom Folandom napadačka oštrica Monaka biće spremna da rani mnoge rivale, a napadač je godinama unazad u nemačkom prvenstvu pokazivao da je spreman za velike utakmice i da može da rešeta mreže najvećih (tri gola u duelima sa Bajernom, osam protiv Dortmunda). Na 247 prvenstvenih utakmica postigao je 77 golova i zabeležio 62 asistencije. Dakle tu su i golgeterski instinkt i sposobnost da se razigravaju saradnici u navali. Prethodnu takmičarsku godinu završio je sa 27 nastupa i 10 golova u najkvalitetnijoj ligi Nemačke uprkos povredi zgloba zbog koje je u februaru morao pod nož.

Da škripi u ofanzivnoj liniji i da postoje problemi sa realizacijom videlo se na neubedljivoj premijeri Lige 1 protiv Rena. Monako je nadoknadio dva gola zaostatka, ali najzaslužniji za to bili su štoperi Dijasi i Badijašil. Da bi ekipa hrvatskog stručnjaka nizala pobede neophodno je da na lisiti strelaca dominiraju imena napadača, a sa Folandom klub dobija gotov proizvod.


tagovi

Kevin FolandLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara