Nemci u panici: Otkrivena ružna slika našeg tima, brzo iskrvarimo; Miler: Treba da se ugledamo na Real

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.09.22. | 13:22

Jedina svetla tačka Džamal Musijala...

Silovito je Nemačka krenula sa Hansijem Flikom na klupi, a onda potpuno zaribala u poslednjih šest meseci. Učinak od jedne pobede na sedam utakmica i te kako brine pred odlazak u Katar i tamošnja štampa to jasno stavlja do znanja. Sinoćnja partija sa Englezima na Vembiju ocenjena je kao neprihvatljiva i to manje zbog rezultata (3:3), mnogo više zbog igre koja je bila ispod nivoa tima koji - opravdano ili ne, tek - pretenduje na najviši mundijalski plasman.

Flik je u odnosu na utakmicu sa Mađarskom (0:1) napravio veliki broj izmena (svoje pozicije zadržali samo golman Ter Štegen, Zile, Kimih i Sane), međutim osim ozbiljnog bljeska mlađanog Džamala Musijale (igrao umesto Tomasa Milera), ništa nije dobio.

Izabrane vesti

Daleko od toga da je to što ga je Musijala uverio da je spreman za najveće izazove, možda čak i za mesto u startnih 11, mala stvar, ali za veliki rezultat na Svetskom kupu - a za Nemce je sve ispod polufinala neuspeh - trebaće im još koji bljesak od strane proverenih asova

Ono što najviše brine Nemce jeste klimava odbrana u sastavu Kerer - Šloterbek - Zile - Raum koja je srljala iz greške u grešku. Činjenica da je Manšaft uspeo da prospe velikih 2:0 za samo 12 minuta najbolje govori problemima s kojima se susreće Flik.

Oni su toliki da ni kasni pogodak Haverca za 3:3 (usled greške golmana Albiona) nije u nekoj naročitoj meri popravio ukupnu sliku. Tako makar pišu nemački mediji...

"Razloga za brigu je mnogo. Pre svega zbog bekovske četvorke. Svako od njih snosi određeni deo odgovornosti. Šloterbek je, recimo, direktan krivac za gol što će Kejn postići iz penala", piše Bild, pa dodaje: "Jedno je jasno: ima još mnogo posla da se uradi, a malo vremena".

I u Veltovom izveštaju pod naslovom "Engelska povećala zabrinutost pred Mundijal" najviši kritika otišlo je na račun odbrane:

"Odbrambeni lanac Kerer - Zile, Šloterbek i Raum delovao je nesigurno, posebno u drugom poluvremenu. Pre prvog gola nekoliko puta su kasnili, pre trećeg Šloterbek je zakasnio na Belingema"...

Čini se da je najoštriji bio Dojče vele koji kaže kako su Englezi za kratko vreme razotkrili 'ružnu istinu o nemačkom timu...

"Sedam punih nedelja Hansi Flik će sedeti zabrinut i razmišljati o zvuku pištaljke kada arbitar pokazuje na penal u finišu meča. Bio je to zvuk usled povlačenja zavese koja otkriva ružnu istinu o ovom našem sastavu. Ovo je trebalo da bude meč što pokazuje da je ono što se dogodilo protiv Mađarske samo loš dan, manji udarac, da aspiracije za osvajanje Svetskog prvenstva nisu zasnovane na slepoj veri. Umesto toga, Nemačka je izgledala kao ranjiv tim koji jednom pogođen brzo iskrvari".

Upravo je o tom psihološkom padu nakon utakmice u Londonu govorio Tomas Miler, jedan od najiskusnijih u ekipi Hansija Flika. On je poručio kako Nemačka treba da se ugleda na Real Madrid po pitanju samopouzdanja.

"Real zaista može da nam bude zvezda vodilja. Radio sam pod Ančelotijem, znam o čemu govorim... Madriđani ne igraju uvek sjajan fudbal, ali nikad ne spuštaju glavu, puni su vere u pobedu. To je pravi način", pokušao je da objasni Miler.

Po njemu, Nemci moraju bolje da koriste prednost što im pola reprezentacije igra u Bajernu...

"Mnogo nas se odlično razume, dugo smo zajedno, to treba da bude naš adut. Automatizmi i kombinatorika na koju smo navikli treba da se primenjuje. Bilo bi sjajno da počnemo to da radimo".

Teoretski gledno, Flik bi mogao da u tim uvrsti čak sedmoricu fudbalera Bajerna: Nojera, Kimiha, Gorecku, Sanea, Gnabrija, Milera i Musijalu.


tagovi

Liga nacijaHansi Flik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara