(©Reuters)
(©Reuters)

Nemilosrdne kazne u Ligi šampiona: Ako samo jedan fudbaler u timu bude pozitivan na koronu, klub gubi meč 0:3

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.06.20. | 20:50

Doduše, sve ovo je i dalje u formi predloga...

Koliko god da zemlje širom sveta čine sve kako bi se vratile u normalne tokove, očito je da borba sa koronavirusom nije završena. Podla zaraza i dalje opasno vreba, što je prema informacijama iz komšijske Hrvatske nateralo čelnike Uefe da razmotre vrlo stroge mere predostrožnosti uoči nastavka aktuelne sezone, odnosno početka nove.

Kako pišu Sportske novosti, a iz izvora bliskih HNS-u, moglo bi da se dogodi da nadležni u Evropskoj kući fudbala donesu takav propis, da bi tim u kojem bi se našao makar jedan zaraženi igrač, izgubio utakmicu službenim rezultatom 0:3?!

Izabrane vesti

Pretpostavka je da bi ovo trebalo da disciplinuje klubove i natera ih da se maksimalno posvete preventivi. Razumljivo, u ovakvoj situaciji svi bi morali da testiraju igrače uoči svake evropske utakmice, a onda da fudbalera s eventualnim pozitivnim testom automatski izbace iz kombinacije za tim i izoluju.

Ukoliko bude doneta ova mera važila bi i za kvalifikacije, što znači bi da bi praktično najmanja nemarnost mogla da znači eliminaciju iz Evrope.

Čekamo Uefu i njen zvaničan zdravstveno-bezbednosni protokol uoči nastavka evropske sezone...


tagovi

UEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara