Marko Nikolić (© Star sport)
Marko Nikolić (© Star sport)

Nemoguća misija: Marko Nikolić daleko od Partizana, sve manje šanse i za Ivića

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 17:00

Stranac i dalje opcija za naslednika Stanojevića

Sa liste kandidata za šefa stručnog štaba Partizana skinuto je jedno ime. I to čoveka koga bi čelnici, navijači i igrači crno-belih najviše voleli da opet vide u Humskoj: Marko Nikolić se ne vraća na Topčidersko brdo.

Bivši strateg moskovske Lokomotive procenio je da nije trenutak za još jedan angažman u rodnom gradu. I to, navodno, nema toliko veze sa klubom, koliko sa ambijentom u Superligi. Prateći tu liniju, leta 2017, kad je odlazio u Mađarsku rekao je: „Nisam otišao iz Partizana, nego iz srpskog fudbala“. Kako se ništa posebno nije promenilo, Nikolić je rešio da šansu, ipak, pruži nastavku građenja inostrane karijere. Pre ili kasnije će se, verovatno, vratiti u Partizan. Sad – ne.

Izabrane vesti

Informaciju o planovima Marka Nikolića u etar je pustio Sport klub, uveravajući da su mu planovi drugačiji i da je „spreman da odlično proceni aktuelni trenutak i umešno prognozira doglednu budućnost“. To što neguje posebnu vrstu bliskosti sa Partizanom je drugi padež, ali u modernom fudbalu ne živi se samo od emocija. Osim toga, valja podsetiti da Nikolića zovu ruski klubovi. I to kakvi. CSKA mu nudi platu od 2.000.000 evra po sezoni, njegov moskovski rival Dinamo šansu da, možda, napadne šampionsku titulu. Pozivi iz zemlje u kojoj se dokazao vodeći Lokomotivu deluju privlačno. Kako sa ekonomske, tako i sportske strane.

Na vrhu liste želja čelnika Partizana ostao je Vladimir Ivić. S tim što deluje da je nekadašnji vezista bliži Makabiju iz Tel Aviva, u kome je već radio i koji želi da ga vrati kako bi s njim napao šampionski naslov. Ivić bi u Izraelu zamenio Mladena Krstajića, takođe rešenog da se u bliskoj budućnosti ne vraća u srpski fudbal.

S obzirom da vreme curi, a Nikolić i Ivić, kao početni pikovi deluju sve dalje od Humske, čini se da uprava Partizana mora da napravi zaokret. Zato je i zainteresovana da sasluša Marka Simonea. Pitanje je da li je i dalje. Iako stranac – ne obavezno Italijan – poslednja dva dana sve više figurira kao moguća opcija. Trenera iz Superlige, za projektovani napad na Crvenu zvezdu, baš i nema.

Od odlaska Aleksandra Stanojevića prošlo je šest dana. Naslednika ni na vidiku...


tagovi

FK PartizanMarko NikolićVladimir Ivić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara