Pozdrav Ivića i Nikolića pred prijateljski susret Partizana i PAOK-a leta 2016. godine (© MN Press)
Pozdrav Ivića i Nikolića pred prijateljski susret Partizana i PAOK-a leta 2016. godine (© MN Press)

Partizan kreće po Marka Nikolića i Vladimira Ivića

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.05.22. | 15:55

Samo je pitanje da li će do njih stići...

Još od vremena Ljubiše Tumbakovića nije se desilo da jedan trener sastavi dve sezone na klupi Partizana. Najtrofejniji u istoriji kluba je poslednji koji je spojio dva ciklusa, takvu mogućnost sam sebi izbio je iz ruku Aleksandar Stanojević odlukom da odstupi posle još jednog poraza u finalu Kupa Srbije i nemogućnosti da osvoji (makar jedan) pehar.

Povlačenje Stanojevića nije iznenadilo čelnike, jer su već dva meseca znali šta se sprema. Samo o tome nisu hteli javno da govore. Ili da priznaju. Čak su se nadali da bi mogli da ubede temperamentnog stručnjaka da se predomisli, verovali da će uspeti da ga ubedi da promeni stav, kao lane, kad je takođe posle neuspeha na stadionu „Rajko Mitić“ rešio da ode, da bi posle nagovora pojedinaca iz uprave osetio snagu da nastavi dalje.

Izabrane vesti

Sad je ta energija iščezla, što je automatski otvorilo pitanje ko će ga naslediti. Dva imena su se iskristalisala kao potencijalne mete čelnika: Marko Nikolić i Vladimir Ivić. Prema saznanjima Mozzart Sporta, njih dvojica glavni su pikovi Partizana i sa obojicom će direktorski tandem Miloš Vazura (generalni) – Ivica Iliev (sportski) pokušati najpe da stupi u kontakt, potom predstavi plan eventualne saradnje, bez mogućnosti da se u ovom trenutku proceni ko je bliži klupi. Ako se uopšte stručnjaci mlađe generacije opredele za povratak u srpski fudbal iz kog je Stanojević otišao razočaran.

Svaki put kad bi se našli u sličnoj situaciji, kad su navijači bili razočarani, Vazura i Iliev su pronalazili način da je odobrovolje atraktivnim rešenjem. Baš posle Nikolićevog iznenadnog odlaska u Videoton leta 2017. uspeli su u misiji povratka Miroslava Đukića u šta niko nije verovao, početkom jeseni 2020. reagovali su tako što su upravo Stanojevića promovisali u naslednika Sava Miloševića, bez trunke naznake da bi on mogao da bude rešenje. U međuvremenu se još samo angažman Miloševića mogao smatrati iznenađenjem – i to pozitivnim, jer ga niko nije pominjao – dok su promocije Zorana Mirkovića, ranije Ivana Tomića bile očekivane. S tim da je svaki put na klupu selo dobro poznato ime, čvrstim emotivnim nitima vezanim za Partizan. Tako nešto bi trebalo očekivati i sad. Bar u smislu pokušaja.

Pogotovo što su i Marko Nikolić i Vladimir Ivić slobodni. To jeste dobra polazna tačka, ne uvek i dovoljna. Razlog: Nikolić ima pozive da se vrati u Rusiju gde je ostavio sjajan utisak vodeći moskovsku Lokomotivu, opet se pominju klubovi od imena, tradicije i ugleda, dok s druge strane sam Nikolić ima ambiciju da se okuša i u „Ligama petice“, čeka da mu se otvore opcije u jakim prvenstvima. Pošto je dobro upoznat sa stanjem u Superligi i odnosima u ovdašnjem fudbalu ne deluje da bi se baš obradovao povratku u nesređen sistem, međutim, postoji nešto što se zove profesionalna ambicija. Da uradi ono što nije posle duple krune, predvodi ekipu u kvalifikacijama, a s obzirom na status nosioca, i u grupnoj fazi Lige Evrope, gde bi, prema projekcijama bio čak u drugom šeširu. Naravno, i da proba da prekine dominaciju Crvene zvezde, kao što je učinio prethodni put. I tad je malo ko verovao, pa se desilo.

Drugo ime koje visoko vrednuju u Humskoj je Vladimir Ivić. Tačno je da nekadašnji vezista nema iskustvo iz Superlige, ali činjenica da je uspešno vodio PAOK i Makabi iz Tel Aviva i sa njima osvajao trofeje (u Grčkoj uzeo kup, u Izraelu dve vezane titule i kup) ilustruju kakav je takmičar i usmeren ka najvišim ciljevima. Posao upravi Partizana mogle bi da otežaju ponude sa drugih adresa i platežno moćnijih klubova. U pitanju su CSKA – zimus želeo baš Nikolića – te Makabija, pošto na Blumfildu raširenih ruku čekaju Ivića da zameni Mladena Krstajića.

Kad je na oproštajnoj konferenciji pomenuo da Partizan na raspolaganju ima kvalitetne kadrove, a sam intimne želje, Aleksandar Stanojević je verovatno mislio i na Sašu Ilića, Slavišu Jokanovića, Veljka Paunovića, Darka Milaniča, mada je veliko pitanje koliko u Humskoj cene stručnog pojedinaca i, još više, da li bi neki od njih želeli u kolo sa aktuelnim vlastodršcima. Na kraju krajeva, zavisi i od posledica napada na Nikolića i(li) Ivića.

Mozzart Sportu je rečeno da se tokom vikenda ništa krucijalno neće desiti i da bi konkretne vesti mogle da se očekuju početkom naredne sedmice. Dotad, procene, analize, pregovori, ponude...


tagovi

Marko NikolićVladimir IvićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara