Marko Simone (© AFP)
Marko Simone (© AFP)

Lista kandidata proširena za stranca: Marko Simone ponuđen Partizanu

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.05.22. | 10:08

Ima nagoveštaja da bi Italijan mogao da doputuje na pregovore u Beograd

Rekao je Ivica Iliev kako lista kandidata za novog trenera Partizan sadrži petoricu imena. Nije sportski direktor u prvom obraćanju javnosti posle odlaska Aleksandra Stanojevića naznačio o kome je reč, niti se bavio njihovim biografijama, ali je za razliku od početne tačke ona proširena za (makar) još jednu opciju.

U pitanju je Marko Simone, koji je krajem prošle sedmice dospeo u sferu interesovanja ljudi iz Humske. I to sve zahvaljujući tome što ga je, prema saznanjima Mozzart Sport, preporučila jedna menadžerska agencija.

Izabrane vesti

Često se dešava da kad klupa jednog kluba ostane upraženjena agenti nude svoje klijente, pa je tako i Simone predložen upravi crno-belih. Da makar razmotre ima li smisla upuštati se u avanturu sa strancem, iako su prethodna iskustva bila raznolika: Lotar Mateus bio uspešan zbog plasmana u Ligu šampiona, Jirgen Reber potpuno podbacio, dok Avram Grant jeste osvojio titulu, mada mu je Aleksandar Stanojević na koncu prvog mandata u nasledstvo ostavio deset bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, od koje je Izraelac poražen triput tokom proleća 2012. Zato na Topčiderskom brdu nisu načisto da li je dobro pokušati sa stručnjakom iz uvoza, ali su, navodno, isto tako spremni da ga saslušaju, da vide kakvi su mu pogledi na fudbal, kako vidi ideju rada u Partizanu. Zato su, prema određenim informacijama, u planu u avionske karte za 53-godišnjeg Italijana, da dođe na razgovore u Beograd, kako bi se na licu mesta uverio u mogućnosti crno-belih, a i oni sami šta može da im ponudi.

Ako se pogleda biografija, jasno je da je Marko Simone bio daleko bolji fudbaler nego što je trener. Igrao je u generaciji Milana koja je ostavila dubok trag u italijanskom i evropskom fudbalu: osvojila četiri skudeta, dvaput bila prvak Starog kontnenta, dvaput najbolja u Superkupu Italije, ali i Evrope, bila najbolja na svetu... Trofejni niz nastavio je kao napadač Pari Sen Žermena (Kup Francuske i Liga kup Francuske), te Monaka (prvak države).

Upravo u Monaku je počeo trenersku karijeru i to mu je bio jedini klub od iole poznatijih koje je vodio. Zadržao se samo osam meseci. Kasnije je bio sportski direktor, te trener Lozane, po povratku iz Švajcarske probao još malo u francuskom fudbalu (Tur i Laval), radio još u Tunisu, na Tajlandu, Maroku, a poslednji angažman bio mu je u Šateruu (Druga liga Francuske), od marta do oktobra 2021.

Ne obećava, ali su u Partizanu spremni da ga saslušaju. I ne samo njega. Kako je rečeno Mozzart Sportu, pre petka se neće znati ko je novi trener, iako bi u klubu najviše voleli da se vrati Marko Nikolić ili da privole Vladimira Ivića. Uz napomenu da su svesni kako Nikolić ima dve izuzetne ponude iz Rusije (Dinamo Moskva, CSKA), a Ivić je prvi kandidat da u Makabiju iz Tel Aviva zameni Mladena Krstajića, koji je kategorički odbacio mogućnost da opet radi u srpskom fudbalu.

 


tagovi

Marko SimoneFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara