Nenad Minaković sudi 171. večiti derbi

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.12.23. | 18:02

Kompromisno rešenje. Pomoćnici Borović i Harmat

Kada god se približi večiti derbiji, najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović je favorit za deli pravdu na najvećoj utakmici srpskog fudbala. Iako su crveno-beli nekoliko puta tražili njegovo izuzeće, čak pretili da se neće pojaviti na terenu ukoliko bude delegiran mladi sudija sa značkom FIFA.

Sada se pominjao i Milanović, ali je na kraju postignut kompromis. Arbitraža na stadionu u Humskoj tokom 171. večiog derbija koji će odlučiti o jesenjem šampionu, biće poverena Nenadu Minakoviću. Reč je o sudiji iz grupe elitnih, bar kada je reč o Srbiji.

Izabrane vesti

Mladi arbitar, rođen 1989. godine, je već jednom delio pravdu Crvenoj zvezdi i Partizanu ove sezone. Zanimljivo, u oba meča rival beogradskim večetima je bio Javor. Crno-beli su dobili taj meč sa 3:1, dok su Ivanjičani pali na Marakani kasnim pogotkom Jovana Mijatovića.

U radu Minakoviću će pomagati Nikola Borović i Atila Harmat. Četvrti sudija biće Pavle Ilić, dok će u VAR sobi sedeti Momčilo Marković.

Podsetimo, Minaković se nalazi na UEFA listi sudija i bio je glavni arbitar je bio na dve utakmice Lige konferencije ove sezone.



tagovi

Sudijska komisija FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara