Razočarani Mitelštat (©Reuters)
Razočarani Mitelštat (©Reuters)

Nepobedivi Vukovi otkinuli bod i produžili Hertinu agoniju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.11.20. | 19:53

Berlinci pet kola bez pobede

Jedni peto kolo zaredom bez pobede, drugi šesto kolo bez poraza. Herta i Volfzburg su u poslednjem nedeljnom meču 6. runde Bundeslige odigrali nerešeno, ali slađi je deo kolača koji je pripao Vukovima – 1:1.

Agonija Herte se nastavlja. U prvom kolu je dobila meč protiv Verdera u gostima, a onda je nanizala četiri poraza. I večeras je ovaj bod, iako je crna serija zaustavljena, neće baš obradovati. Treneru Brunu Labadiji se već ljulja klupa, jer klub iz prestonice odavno nije ovako loše stajao na tabeli.

Izabrane vesti

Volfzburg može da bude zadovoljan bodom. Ostao je i posle šestog kola neporažen, jedino on i Leverkuzen u celoj Bundesligi. Možda večeras nije pružio partiju za pamćenje, utisak je da je Herta bila malo bliža pobedi, ali ni bod nije za bacanje.

Nadali su se u Berlinu da će njihova velika prednost biti u treneru Brunu Labadiji, koji je pre Herte vodio Volfzburg i u prste poznaje njegove vrline i mane.

Ali, ja nisam na terenu“, rekao je Labadija uoči utakmice i pokazalo se da je to ispravan stav. Jer, njegovi puleni nisu uspeli da sprovedu u delo sve ono što im je nacrtao.

Dobro je počelo po tim iz nemačke prestonice, već u 6. minutu je Kunja na dosta srećan način zatresao mrežu Vukova. Želeo je napadač Herte da šutira sa ivice šesnaesterca, ali se okliznuo u tom pokušaju, ipak, sve se udesilo tako da je njegov nejaki udarac bio hirurški precizan i odseo je tamo gde golman gostiju nije mogao da dohvati.

I izjednačujući gol je postignut udarcem sa linije šesnaesterca. Ali, Ridl Baku je izveo sve potpuno drugačije od Kunje. Njegov šut je bio gromovit, kao strela je uleteo pod prečku, čuvar mreže Herta tu baš ništa nije mogao da uradi.

VAR je radio u 35. minutu, kada su igrači Herte tražili penal. Na snimku se pokazalo da ništa sporno nije bilo u duelu Veghorsta i Aldereta, pa je odluka o jedanaestercu preinačena.

Bilo je dobrih prilika u drugom poluvremenu. Lukebakio je imao zicer sa golmanom Volfzurga Kastelsom, koji ga je nadmudrio u toj situaciji. Imala je Herta kontru četiri na dva, koju je upropastila u samoj završnici. A, zapretili su i Vukovi desetak minuta pre kraja, kada je Veghorstov udarac glavom posle slobodnjaka završio tik pored stative.

Do kraja mnogo borbe, malo šansi. I podela bodova. Gostima slađe parče.

BUNDESLIGA - 6. KOLO

Petak

Šalke - Štutgart 1:1 (1:0)

/Tijao 30 - Gonzales 56/

Subota

Ajntraht - Verder 1:1 (0:0)

/Andre Silva 66 - Sardžent 51/

Bilefeld - Dortmund 0:2 (0:0)

/Humels 53, 71/

Augzburg - Majnc 3:1 (1:0)

/Vargas 40, Han 80, 90+1 - Onisivo 64/

Keln - Bajern Minhen 1:2 (0:2)

/Miler 13pen, Dreksler 82 - Gnabri 45+1/

Menhengladbah - RB Lajpcig 1:0 (0:0)

/Volf 60/

Nedelja

Frajburg – Leverkuzen 2:4 (1:2)

/Holer 3, Petersen 72 – Alario 29, 42, Amiri 64, Tah 76/

Herta – Volfzburg  1:1 (1:1)

/Kunja 6 – Baku 20/

Ponedeljak

20.30: (1,85) Hofenhajm (3,60) Union Berlin (4,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

HertaVolfzburgBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara