Lapadula i Alderete (Reuters)
Lapadula i Alderete (Reuters)

(Ne)prijateljski okršaj južnoameričkih otpadnika: Nesportsko napucavanje i umalo pesničenje u Limi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 04:23

Peru pobedio Paragvaj golom Valere s početka drugog poluvremena, u završnici meča po jedno isključenje na obe strane

Možda su Peru i Paragvaj na Monumentalu u Limi na papiru igrali prijateljski meč, ali atmosfera na terenu bila je sve, samo ne prijateljska. Ogroman emotivni naboj prati okršaje selekcija sa Zelenog kontinenta, koji god povod da je u pitanju. A ključala je vrela južnoamerička krv i večeras u meču koji je golom s početka drugog poluvremena prelomio Aleks Valera - 1:0.

Mnogo su važnih duela ove selekcije poslednjih godina igrale, kako na različitim izdanjima Kopa Amerike, tako i u mundijalskim kvalifikacijama. Kako su Peru i Paragvaj otpadnici sa Svetskog prvenstva i kako se neće naći u Kataru rešili su da za svoju dušu prirede sebi porciju dodatnog adrenalina.

Izabrane vesti

Boli Paragvajce činjenica da su ih poluplarne Inke na poslednjoj Kopa Americi sredinom prošle godine eliminisale posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u četvrtfinalu, a sigurno ih boli i to do večeras na devet uzastopnih utakmica nisu uspeli da ih savladaju. Sada je ta serija već dvocifrena.

Da se po istrčavanju na teren zaboravilo da je duel prijateljskog karaktera pokazuje i reakcija Valere kod gola koji je u 49. minutu postigao na centaršut Kristofera Gonzalesa. Tribine u delirijumu, Valera kao da je upravo doneo svom timu, pa bar, nokaut fazu Svetskog prvenstva.

POGODAK MOŽETE POGLEDATI OVDE.

A onda i haos koji je nastao u 82. minutu nakon što je Ivan Ramirez namerno napucao Kristijana Kuevu u leđa. Par sekundi kasnije Horda Peruanaca zatrčala se ka defanzivcu gostiju. Krenulo je koškanje koje je umalo preraslo u pesničenje, a isključeni su Aleks Sukar i Fabijan Balbuena. Dakle, čovek koji je nesportskim potezom sve zakuvao prošao je i bez žutog kartona.



tagovi

reprezentacija Peruareprezentacija ParagvajaPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara