Detalj sa prvog meča (©Reuters)
Detalj sa prvog meča (©Reuters)

Neredi u Svonsiju pred revanš meč polufinala plej-ofa za ulazak u Premijer ligu

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 13:31

Labudovi od 19.30 dočekuju Barnsli, imaju prednost iz prvog meča od 1:0 i podršku navijača sa tribina posle 443 dana

Čudna je neka atmosfera ovih dana u Svonsiju, malom gradu u južnom Velsu. Ponos tog grada, fudbalski klub istog imena, blizu je ulaska u Premijer ligu posle tri godine igranja u Čempionšipu. Igra u subotu od 19.30 časova revanš meč polufinala plej-ofa protiv Barnslija, a iz prvog susreta ima prednost od 1:0. Međutim, nemile scene koje su se na gradskim ulicama desile u četvrtak uveče bacile su malo senku na tu utakmicu.

Naime, posle duela u južnom Jorkširu, gde su izabranici Stiva Kupera stekli lepu prednost pogotkom Andrea Ajua, preminuo je 19-godišnji Itan Pauel. On je odgledao utakmicu na televiziji, posle čega je pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima kolabrirao i izgubio život. Tek će se autopsijom utvrditi koji je tačno uzrok smrti.

Izabrane vesti

19.30: (2,85) Svonsi (3,05) Barnsli (2,65) - /Prvi meč 1:0/

Međutim, iz još uvek nepoznatih razloga, u četvrtak uveče se u Svonsiju okupilo stotinak građana, koji su posle kraćeg skandiranja počeli da divljaju na ulicama. Zapalili su i prevrnuli nekoliko automobila, policija je morala da se umeša. Tom prilikom je povređeno sedam policajaca.

"Neredi su apsolutno neprihvatljivi i ovakve stvari se retko viđaju na ulicama u Velsu. Još uvek pokušavamo da shvatimo šta je bio katalizator nereda. Sreća da niko nije ozbiljnije povređen", kazala je Dženi Gilmer, asistent načelnika policije Južnog Velsa.

Ipak, vratimo se na fudbal. Ovi događaji na ulicama ne bi trebalo previše da dotiču igrače Svonsija, koji su tako blizu duela na Vembliju sa boljim iz dvomeča Brentforda i Bornmuta. Imaće i podršku sa tribina, prvi put posle 443 dana će publika sedeti na tribinama Libertija. Ove nedelje su u Britaniji malo popuštene mere zaštite od pandemije koronavirusa, pa je dozvoljeno da na utakmicama bude ograničen broj navijača. Konkretno, za ovaj meč oko 3.000 njih.

Svonsi su tri puta ove sezone pobedili Barnsli, a sada su bili najmanje ubedljivi. U ligi su oba duela završena sa 2:0. Dakle, Kolijersi još nisu dali nijedan gol protiv Labudova.

"Mnogo toga je sada na kocki. Svesni smo da bi rezultat 1:0 mogao da nam odgovara i da nam donese produžetke, ali ne smemo da uđemo u utakmicu sa previše razmišljanja o kalkulacijama. Fokus mora da nam bude na izvršavanju plana. Ideja je da preuzmemo kontrolu nad loptom", kazao je trener Barnslija Valerijen Ismael.

ČEMPIONŠIP - PLEJ-OF

Subota

U toku: Brentford - Bornmut - /Prvi meč 0:1/

19.30: (2,85) Svonsi (3,05) Barnsli (2,65) - /Prvi meč 1:0/

***Kvote su podložne promenama


tagovi

BarnsliSvonsiČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara