Nervni slom Alavesovog trenera posle Realovog gola: Nasrnuo na saradnika, bacao stvari, šutirao i vrištao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.23. | 09:46

Pogodak Lukasa Vaskeza u nadoknadi razbesneo Luisa Garsiju Plazu

Odzvanjali su zidovi Mendisorosom u četvrtak uveče. U svlačionici domaćeg tima verovatno i otpadao malter od vike Luisa Garseije Plaze. Da se to zaključiti po reakciji Alavesovog trenera nakon primljenog gola od Real Madrida u nadoknadi meča koji je išao ka 0:0 i važnom bodu tima iz Vitorije u borbi za opstanak. Loša postavka kod kornera koji je izveo Toni Kros, međutim, omogućila je ne naročito visokom Lukasu Vaskezu da neometan šutira glavom i donese pobedu Madriđanima koji su se zahvaljujući boljoj gol-razlici od Đirone vratili na vrh Primere. Pritom su domaćini poslednjih pola sata imali igrača više zbog oštrog starta Naća.

Alaves u 2024. čeka žestoka borba da sačuva mesto među najboljim španskim klubovima. Trenutno je drugi iznad crte, ali sa samo tri boda zalihe.

Izabrane vesti

Pokušaće u Vitoriji nešto da promene nabolje rekonstrukcijom igračkog kadra u januarskom prelaznom roku.

"Moramo da dovedemo štopera. Ne znam kada, ali neophodan nam je. Abgar gotovo izvesno ide na Afrički kup nacija, zato je Ruben (Duarte) morao da očisti kartone, jer ne znamo kada će se Abgar vratiti i biće mi potreban u sredini", istakao je Plaza.

S obzirom na to da je rođen u Madridu i ponikau u Atletiku, u kojem je kasnije nastupao za B tim, 51-godišnjem strategu dodatno teško je pao poraz od Reala. Loše postavljanje igrača kod pomenutog kornera toliko ga je razbesnelo da je potpuno podivljao kraj aut-linije. Bacao je i šutirao stvari, nasrnuo na saradnika iz stručnog štaba, vrištao...

Kada je nervni slom prošao, Luis Garsija Plaza je na konferenciji za medije objasnio svoje ponašanje.

"Za mene su bila tri segmenta ove utakmice. Bili smo veoma dobri u igri 11 na 11, dobro smo čitali njihovu igru. Onda u igri 11 na 10 nismo bili dobri u napadu, a tu je i poslednja stvar: pravili smo greške koje profesionalni fudbaler sebi ne sme da dozvoli. Zbog takvih stvari mogli bismo da patimo na kraju sezone, ali sada moramo da se podignemo, izvučemo pouke i nastavimo radimo".

Baski su bez pogotka u prethodne četiri utakmice, a posebnu kritiku za izdanje protiv Reala dobio je rumunski vezista Janis Hadži koji je ušao u igru pola sata pre kraja, ali nije doprineo da ekipa iskoristi igrača više.

"Ova utakmica bila je prilika za njega da napravi iskorak, ali nije uspeo. Odigrao je loše. Sada svi moramo da nađemo način da se podignemo i pomognemo mu da napreduje", zaključio je Plaza.



tagovi

PrimeraHetafeLuis Garsija PlazaReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara