Hajdin, Petrić, Milojević, Rubežić (©Starsport/MN Press)
Hajdin, Petrić, Milojević, Rubežić (©Starsport/MN Press)

Nesalomivih 11: Oni su odigrali svaki minut u Mozzart Bet Superligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.22. | 09:45

Šestorica su golmani

Odigran je prvi krug Mozzart Bet Superlige. Prošlo je 15 kola, doduše uz dve utakmice koje su još odložene, ali od vikenda kreće drugi krug šampionata.

Na tabeli od četvrtka je stanje „redovno“, pošto su ponovo Crvena zvezda i Partizan na pozicijama jedan i dva, što je običaj u poslednjih 30 godina, retko kada se dešavalo da ih neko razdvoji.

Izabrane vesti

A jedan od statističkih kurioziteta dosadašnjeg dela prvenstva je da je ostalo 11 fudbalera koji su odigrali baš svaki minut Mozzart Bet Superlige do sada. Polovina su od toga golmani, što je praksa svuda u svetu, jer se treneri ne odlučuju tako lako da menjaju čuvare mreže osim u slučaju povreda ili baš ozbiljnijih kikseva.

Svih 1.350 minuta prvenstva do sada su odigrali golman Voždovca Miloš Krunić, njegov kolega iz Novog Pazara Filip Kljajić, čuvar mreže Mladosti GAT Aleksa Milojević, pa „jedinica“ Napretka Nikola Petrić, dok su sve vreme na golu bili i Filip Manojlović iz Spartaka i Milan Borjan iz Crvene zvezde, samo što su njihovi klubovi odigrali po meč manje.

Rekorder po broju igrača koji su na terenu proveli baš svaki minut je Novi Pazar. Sada već bivši trener plavo-belih Vladimir Gaćinović je imao puno poverenje u četvoricu igrača i svi su defanzivci. Osim Kljajića, svaki sekund na terenu u prethodnih 15 kola proveli su i Slobodan Rubežić, Periša Pešukić i Milan Joksimović. Pazarci su u međuvremenu promenili trenera, došao je Damir Čakar za šefa stručnog štaba, pa ćemo već za vikend videti da li će nešto tumbati u sastavu koji igra istorijsku sezonu u Mozzart Bet Superligi.

S druge strane, promene trenera nisu uticali na Voždovac. Tamo su dvojica igrača provela svaki minut na terenu. Pored golmana Miloša Krunića, nezamenjiv je bio i levi bek Stefan Hajdin. Na tom spisku do prošlog kola bio je i Filip Damjanović, ali je dobio crveni karton u 63. minutu meča sa TSC-om, pa je pokvario svoj perfektni skor.

Mladost GAT ima dvojicu „maksimalaca“. Pored golmana Alekse Milojevića sve vreme na terenu proveo je i komandant odbrane Vladimir Kovačević.

Na utakmici protiv Crvene zvezde u četvrtak savršeni skor pokvario je Mamadu Traore, defanzivac Vojvodine. Do ovog meča odigrao je svaki minut, ali je derbi sa šampionom dočekao na klupi i ušao je u igru tek kada se povredio Uroš Vitas.

Malo je nedostajalo i rekorderu lige po broju golova, Milanu Bojoviću, da bude u ovom probranom društvu, ali je zamenjen pet minuta pre kraja protiv Napretka.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaSlobodan RubežićNikola PetrićStefan HajdinVladimir KovačevićMilan BorjanFilip ManojlovićNapredak KruševacSpartak SuboticaFK Crvena zvezdaPeriša Pešukić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara