©MN Press
©MN Press

Nešković nameštao, Burmaz opet pogodio: Voždovac nastavio uspon u Mozzart Bet Superligi

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.09.23. | 20:57

Mladost nemoćna na Krovu - 3:1

Krenuo je u prvoj brzini, sa tri remija otvorio sezonu, ali otkako je savladao Železničar, Voždovac se sve više penje na tabeli Mozzart Bet Superlige. Na kratko je njegov uspon u prošlom kolu zaustavio Napredak, ali su se Zmajevi na svom Krovu vratili na pobednički put savladavši ubedljivo i potpuno zasluženo Mladost iz Lučana - 3:1 (2:0).

Put do trijumfa, trećeg u sezoni, kojim je pride preskočila večerašnjeg rivala na tabeli i zasela na četvrto mesto, ekipi Marka Savića nacrtao je Mihajlo Nešković. Nekadašnji član Vojvodine je posle odlične partije protiv Crvene zvezde ove noći u Zaplanjskoj još jednom imao zapaženu rolu i sa dve asistencije presudno uticao na ishod meča.

Izabrane vesti

Mogao je on da bude potpuno drugačiji da je u četvrtom minutu brzonogi Donimani Jakuba Silue iskoristio poklon koji mu je spremio domaćin. Nikola Zečević mu je na sredini terena kao poslednji igrač kao na tacni poslužio loptu, napadač iz Obale Slonovače je iskoristio brzinu i za tili čas se stvorio ispred gola, ali umesto da odmah završi akciju poželeo je da predribla Andriju Katića što je Zečević iskoristio i ispravio grešku, ujedno sprečivši novajliju lučanske ekipe da na trećoj uzastopnoj utakmici zatrese mrežu.

Ono što nije uspelo njemu jeste Borisavu Burmazu desetak minuta kasnije. Otkako je zatresao mrežu Crvene zvezde krajem avgusta, mladi napadač Zmajeva puca od samopouzdanja. Pogodio je potom u porazu protiv Napretka u prošlom kolu, da bi 16. minutu utakmice sedmog kola načeo ekipu Igora Savića. Odlično se kretao posle gotovo savršenog centaršuta Mihajla Neškovića, prišunjao se iza leđa Nikoli Lekoviću i glavom sa druge stative stigao do četvrtog prvenstvenog pogotka u sezoni.

Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo domaćoj ekipi. Odlično su po levom boku kombinovali pomenuti Nešković i Bogdan Vaščuk, od njih dvojice uglavnom su počinjali napadi Voždovca. Tako je posle kombinacije pomenutog dvojca Bogdan Jočić sa ivice šesnaesterca šutirao malo pored gola sredinom prvog dela, odatle je dva minuta kasnije potekla akcija u kojoj je Vaščukov udarac na gol-liniji zaustavio Leković, da bi iz odbitka Jočić sa pet metara prebacio čitav gol, a istom igraču je u 29. minutu dva udarca u svega nekoliko sekundi ukrotio iskusni Saša Stamenković...

Dominirao je Voždovac u tim trenucima, samo što nije uspeo da materijalizuje znatno bolju igru, što je mnogo iskusnija ekipa Mladosti umela da kazni. I to pred sam odlazak na odmor iz praktično prve prilike. Proradila je bekovska veza, levi spoljni Žarko Udovičić je zavrnuo sa boka, a njegov kolega sa suprotne strane Aleksandar Varjačić na drugoj stativi pogodio za izjednačenje na gotovo identičan način kao Burmaz.

Ipak, kratko su gosti u rukama imali ono što su teškom mukom stekli. Tek što su se vratili sa odmora, Lučanci su opet našli u zaostatku. Još jedan sjajan centaršut Neškovića na drugu stativu, tamo je loptu još bolje na grudi primio Nikša Vujanović i snažnim udarcem je zakucao u dalji ugao. Nije se Stamenković ni pomerio...

Ako su posle prvog primljenog gola Savićevi momci pokazali kakvu takvu reakciju, na drugi nisu imali spreman odgovor iako su na raspolaganju imali praktično čitavo drugo poluvreme. No, gotovo da nisu pripretili Katićevom golu. Kao da su jedva čekali da sudija Nenad Minaković odsvira kraj. U tome ime iskusni Saša Stamenković je odlučio da im skrati muke i otkloni pitanje gde će i koliko bodova otići po poslednjem sudijskom zvižduku. Posle njegove neshvatljive greške bilo je jasno da će ceo plen ostati u Beogradu.

Kao da nije najstariji član ekipe poneo se Stamenković u 89. minutu, pokušao je da loptu koja je išla daleko od gola vrati u igru ne bi li je sprečio da ode u korner, ali ju je umesto toga poslao pravo pred svoj gol što mu rezervista Matija Mitrović nije oprostio. Mogao bi posle utakmice i da se zahvali znatno starijem kolegi, jer mu je ovo bio prvenac u seniorskom fudbalu.

VOŽDOVAC - MLADOST LUČANI 3:1 (1:1)

/Burmaz 16, Vujanović 48, Mitrović 89 - Varjačić 41/

Stadion Voždovca

Sudija: Nenad Minaković

Žuti kartoni: Tomić, Mitrović (Voždovac), Matić, Tumbasević (Mladost)

VOŽDOVAC (4-3-3): Katić 6,5 – Đurđević 6,5, Damjanović 6,5, Zečević 6,5 Đuričić 6,5 – Jočić 6,5 (od 79. Medić), Matić 6.5, Vaščuk 6,5 (od 59. Mitrović 7) – Vujanović 7 (od 79. Stoisavljević -), Burmaz 7 (od 72. Teodorović 6), Nešković 7,5

MLADOST (5-3-2): Stamenković 5,5 – Varjačić 7, Ćirković 5,5, Milošević 5,5, Leković 6 (od 66. Radivojević), Udovičić 6,5 – Tumbasević 5,5, Tomić 6 Zunić 5,5 (od 78. Sremčević -) – Eze 5,5 (od 85. Milanović -), Silue 5,5

Igrač utakmice: Nešković (Voždovac) 7,5


SRBIJA - MOZZARTBET SUPERLIGA - SEDMO KOLO

Subota

Čukarički - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Docić 23pen, Adetundži 75 - Kraso 47pen/

TSC - Železničar 6:3 (3:0)

//Đakovac 3, 10, Stanić 37, Cvetinović 67, Pantović 78, Vulić 93 - Đorđević 55, 80, Šušnjar 90/

Voždovac - Mladost Lučani 3:1 (1:1)

/Burmaz 16, Vujanović 48, Mitrović 89 - Varjačić 41/

Spartak - Vojvodina (u toku)

Nedelja

16.00: (2,05) Radnički (3,45) Javor (3,60)

17.00: (1,98) Novi Pazar (3,40) Napredak (4,00)

19.30: (1,80) Radnički Niš (3,60) IMT (4,60)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Radnik (11,00)




tagovi

fk voždovacMladost LučaniMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara