Ibrahimović (© Reuters)
Ibrahimović (© Reuters)

Nešto nije u redu: Milan još mesec dana bez Ibre

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.12.20. | 11:49

Propušta derbi sa Juventusom

Ide Milanu i bez Zlatana Ibrahimovića – ne ide oporavak iskusnog napadača prema planu.

Prvi strelac Rosonera najverovatnije još mesec dana neće moći na teren, pošto je ustanovljeno da je obnovio povredu butnog mišića, isprava oštećenog na gostovanju Napoliju 22. novembra. Zasad nema informacija na koji se način povredio, mada pojedini lekari uveravaju da je Ibrinom telu potrebno više vremena za oporavak s obzirom da ima 39 godina i da je možda prenaglio u želji da se što pre stavi na raspolaganje treneru Stefanu Pioliju, što je dovelo do neželjenog ishoda.

Izabrane vesti

Prema prvim prognozama, Milan ni naredne četiri sedmice neće moći da računa na Ibrahimovića. Već je propustio duele sa Fjorentinom, Sampdorijom, Parmom i Đenovom, kao i poslednje tri runde Lige Evrope, izvesno ga neće biti u timu na mečevima sa Sasulom, Lacijom i Beneventom, a kako je za 6. januar zakazan derbi sa Juventusom na San Siru svi su izgledi da će i tad biti samo u ulozi gledaoca. Isti status imaće i na dve utakmice sa Torinom, najpre u prvenstvu, pa u Kupu Italije. Eventualno bi mogao da zaigra na gostovanju Kaljariju 19. januara.

Mada, i bez njega su Rosoneri lideri Serije A. Imaju bod više od Intera, po četiri od Juventusa i Rome, pet od Napolija, ali bez Ibre nije to isti tim. Zato se pominje mogućnost da uprava reaguje i tokom januarskog prelaznog roka dovede alternativnog špica, koji bi priskočio u pomoć u ovakvim i sličnim situacijama. Kao potencijalna rešenja identifikovani su Olivije Žuru iz Čelsija i Gracijano Pele, kome je istekao ugovor u Kini, ali ga zove i - Inter.



tagovi

Zlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara