(©AFP)
(©AFP)

Nestvarnoj Atalanti dovoljno pet minuta: Pašalić do het-trika, Malinovski ponovo zategao praćku, Gosens nastavio da oduševljava

Vreme čitanja: 4min | uto. 14.07.20. | 22:58

Bergamaski bez Gomeza, Iličića, Murijela, a opet bez problema - 6:2 (4:1)

Teška vremena zbližila su dva kluba iz Lombardije. Onaj transparent sa natpisom “Podeljeni na tribinama, ujedinjeni u bolu“ koji se u martu našao na jednom od mostova ove regije, pao je u vodu po prvom sudijskom zvižduku. Atalanta je na derbi Lombardije izašla u dosta slabijem sastavu nego inače, ali je i takva bila neuhvatljiva za “raspuštenu“ Brešu – 6:2 (4:1).

Rekord iz sezone 1947/48 kada je Grande Torino u prvenstvu postigao nestvarnih 125 golova ostaće samo san, ali se Atalanta približila “stotki“, pošto je sa večerašnjih šest golova trenutno na 93 pogotka. Ostaje žal što su zbog "odbojke" u prošlom kolu, Bergamaski ostali bez pobede na Juventusom, pa sada uz utakmicu više imaju šest bodova manje, te će na šansu da "skinu" Juventus sasvim izvesno morati da sačekaju do naredne godine.

Izabrane vesti

Nije tim iz Bergama poremetilo to što u startnoj postavi nije bilo Papua Gomeza, Josipa Iličića, Hansa Hatebora, te najboljeg strelca Luisa Murijela koji je meč proveo na tribini zbog nezgode koju je imao pred meč. Odlučio je Đan Pjero Gasperini da “trozubac“ ostavi po strani, i stvarno mu nije bio potreban. Mario Pašalić je preuzeo palicu u svoje ruke i het-trikom predvodio Nerazure do još jedne ubedljive pobede.

Delovalo je na terenu kao da je Breša izašla na lakši trening kakav obično sledi dan posle meča. I kako bi drugačije sa takvim pristupom igri prošla protiv nemilosrdne Atalante. Mada, uvodnih desetak minuta nije odavalo utisak da će Lavica doživeti debakl. Rasterećeni, praktično bez šansi za opstanak, igrači Breše izašli su visoko, sa željom da se nadigravaju i već u drugom minutu kažnjeni zbog takvog pristupa igri. Daleko su bili defanzivci Breše od Pašalića koji se neometano okrenuo i sa desetak metara rutinski savladao Lorenca Andrenaćija. Međutim, goste je u životu držao daleko najslabiji igrač Atalanta na večerašnjem meču Matija Kaldara. Bivši defanzivac Milana zaigrao se pred svojim golom, izgubio loptu, ali njegovu grešku nije kaznio u situaciji jedan na jedan Antonio Donaruma samo minut posle primljenog gola. Ako nije tada, jeste četiri minuta kasnije. Postavio se Kaldara loše, pokušao čak i rukom da reaguje, međutim, na svoju sreću, nije uspeo. Donaruma je ponovo izašao sam ispred gola gostiju i ovog puta nije odbio poklon 26-godišnjeg defanzivca.

I tu se igra Breše raspala. Bergamaski su dodali gas, Lavica se naprosto pretvorila u malu macu, a Atalanta je znala da se poigra sa njom - za pet minuta. Probio je Robin Gosen sredinom prvog dela po levoj strani kako to radi čitave sezone, zavrnuo za Martina de Rona, a Holanđanin "na prvu" zavrnuo u dalji ugao. O kakvom se golu radi najbolje je pokazala reakcija Papua Gomeza sa klupe. Fudbaleri Breše nikako nisu uspevali da održe korak za domaćinom, konstanto su kasnili, što je Malinovski tri minuta kasnije iskoristio da duplira prednost. Ostao je Ukrajinac sam na tridesetak metara od protivničkog gola, niko mu nije izašao u blok, vezista Atalante je još jednom zategao praćku i postigao neverovatan gol. Jednostavno, otkako je na početku sezone stigao u Bergamo, Malinovski nije dao "normalan" gol. Pritom, "bije" i levom i desnom nogom. Već po isteku pola sata igre, sve je bilo rešeno. Gosens je ponovo prošao po levoj strani, pronašao Duvana Zapatu na petercu, a Kolumbijac se samo poklonio pred Andrenaćijem. Bila je to DEVETA asistencija Gosensa, a tek da podsetimo, radi se o levom beku. Nije ni čudo što je zaludeo "pola Evrope" svojim igrama.

I umesto da stane, Atalanta je pokazala tu crtu karakterističnu nemačkim ekipama, da dodaje gas i kada je protivnik nokautiran. Nemilosrdan je bio Pašalić, koji je odbijao da "pomiluje" protivnika. Sa dva brza gola Hrvat je stigao do het-trika na samom startu drugog dela i onda je Gasperini rekao - "dosta". Ukazao je italijanski stručnjak šansu mladim fudbalerima, uglavnom onima koji su pristli ove sezone, a to se dosta odrazilo na tok utakmice. Nije Atalanta do kraja previše pretila. Čak je Breša preko rezerviste Špaleka u finišu meča uspela da smanji razliku. Ako joj je to za utehu. Serija B joj ne gine. I rekli bismo da joj je po meri.


SERIJA A - 33. KOLO

Utorak

Atalanta - Breša 6:2 (4:1)

/Pašalić 2, 55, 58, De Ron 25, Malinovski 28, Zapata 30 - Toregrosa 8, Špalek 82/

Sreda

19.30: (4,30) Bolonja (3,60) Napoli (1,85)

19.30: (1,40) Milan (4,80) Parma (7,75)

19.30: (1,90) Sampdorija (3,50) Kaljari (4,10)

21.45: (3,35) Leće (3,45) Fjorentina (2,15)

21.45: (1,65) Roma (4,00) Verona (5,10)

21.45: (4,80) Sasuolo (3,90) Juventus (1,70)

21.45: (3,40) Udineze (3,40) Lacio (2,15)

Četvrtak

19.30: (2,25) Torino (3,35) Đenova (3,20)

21.45: (8,50) SPAL (5,40) Inter (1,33)

*** kvote su podložne promenama




Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara