Zlatan Ibrahimović (©Reuters)
Zlatan Ibrahimović (©Reuters)

Neutoljiva glad Zlatana Ibrahimovića: Biti drugi znači da si prvi među poslednjima

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.01.21. | 10:38

Hoće šampionsku titulu

Znalo se da će im mnogo značiti, jer ovako mladom timu potreban je lider. Ali niko nije mogao da pretpostavi da će dolazak Zlatana Ibrahimovića učiniti Milan toliko drskim da posle 17 kola bude prvi na tabeli Serije A. I mada svi samo čekaju kada će početi pad Rosonera ima i onih koji se, koliko zbog njihove dobre igre toliko i zbog loše forme Intera i Juventusa, objektivno kvalitetnijih sastava, pitaju može li Milan da zadrži čelo tabele?

Sam Ibrahimović ne nudi odgovor. Ali zna šta želi.

Izabrane vesti

Biti drugi znači biti prvi među poslednjima”, decidiran je Ibrahimović u intervjuu za Korijere delo Sport.

Jasno je da ga drugo mesto ne zadovoljava. Međutim, rano je za pretnje.

Koliko ima još do kraja? Cela polusezona plus dve utakmice. Ne volim da pričam o tome. Kao što ne volim da pričam ni o broju golova. To je kao da sam sebi postavljaš limite. Nikad to ne radim. Samo želim da iz sebe i celog tima izvučem maksimum, svaki dan, računajući tu i treninge. Nije normalno da Milan toliko dugo bude van elite. Uz sve dužno poštovanje, kad sam video Atalantu u Ligi šampiona rešio sam da dođem i promenim stvari”.

Nije baš ni samo zbog Atalante. Šampion poput Ibre uvek traži nove izazove.

U Americi sam, posle povrede (pokidana Ahilova tetiva u Mančester junajtedu, prim.aut), shvatio da sam i dalje fudbaler. U Los Anđelesu sam shvatio ko sam. I onda sam ponovo počeo da jurim ciljeve. Pitao sam se i da li da prestanem. Menadžer Mino Rajola mi je rekao: ‘Previše je lako da to uradiš u Americi, uradi to u Evropi’. I vratio sam se. U Milan zato što je tu bilo najteže. Privuklo me je nemoguće”.

Dokle tako?

Dokle god se budem dobro osećao. U junu mi ističe ugovor i pričaćemo. Ne želim da zarobim ni sebe ni klub. Zato sam po dolasku i potpisao isprva na šest meseci. Drugi razmišljaju drugačije, ali ja sam uvek za slobodu izbora”. 


tagovi

Zlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara