©Reuters
©Reuters

Neverovatna greška Barsine bivše uprave: Katalonci plaćaju odštetu od 8.500.000 evra fudbaleru koji je igrao samo 17 minuta

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.01.23. | 17:12

Potez Blaugrane koji će se prepričavati i koristiti kao primer lošeg poslovanja

Barselona je prethodnih godina napravila mnogo grešaka koji su je doveli u prilično nezavidnu finansijsku situaciju. Kulminacija svega toga stigla je u vidu neverovatne kazne koja je objavljena u svim španskim medijima. Naime, Barselona svom nekadašnjem igraču Mateusu Fernandesu mora da plati odštetu od 8.500.000 evra zbog jednostranog raskida ugovora na leto 2021. godine.

Mnogi ljubitelji fudbala nemaju predstavu ni da je ovaj brazilski vezista uopšte igrao za Barselonu, što i nije čudno s obzirom na to da je zabeležio samo jedan nastup u dresu Blaugrane, ali sve ostalo vezano za njega i klub sa Nou Kampa deluje krajnje neobjašnjivo.

Izabrane vesti

Barselona ga je dovela poslednjeg dana zimskog prelaznog roka 2020. godine iz Palmeirasa za 7.000.000 evra, plus 3.000.000 na osnovu bonusa. Jedini nastup ostvario je u Ligi šampiona protiv Dinamo Kijeva 24. novembra 2020. godine, kada je zaigrao kao zamena za Pedrija u poslednjih 17 minuta utakmice. Ugovor sa Barselonom je imao do juna 2025. godine, ali ga je Barselona uredno raskinula četiri godine ranije, pa je igrač potražio pravdu na sudu.

"Kada sam dobio mejl nisam mogao da verujem. Krenuo sam iz kuće sa suprugom i dobio poruku iz kluba u kojoj je stajalo pitanje - da li mi je mej adresa ista kao pre? Kada sam potvrdio stiglo je obaveštenje. Nisam dobro razumeo pa sam poslao svom menadžeru i adokvatu. Rekli su mi da je to moj otkaz. Prošlo je neko vreme i izašlo je u medijima. Nikakav razgovor nismo imali, ništa, nisu me čak ni pozvali da se pozdravimo", rekao je Fernandes za brazilski Globo u julu 2021. godine.

Fernandes je zahtevao odštetu od čak 14.800.000 evra, ali će morati da se "zadovolji" za skoro upola manjom svotom novca. Već u julu 2021. godine, ovaj centralni vezista je ponovo postao igrač Palmeirasa i parafirao ugovor do 31. decembra 2025. godine, a nedavno je dogovorio pozajmicu u Red Bul Bragantino. Barselona će mu sasvim sigurno ostati u gorkoj uspomeni, bez obzira na to što se ozbiljno "naplatio" na sudu.

"Kao dete sam sanjao da igram za Barselonu. Kad sam stigao tamo nisu me tretirali kao fudbalera. Rekao sam im da me ne tretiraju kao profesionalnog igrača Barselone. Da li ću igrati ili ne zavisi od mene, trenera i ostalih fudbalera, ali želim da me tretiraju podjednako. Bio sam malo uznemiren. Gledajući spolja mislio sam jedno, a kada sam stigao tamo tretirali su me drugačije. Ne znam da li je to kod svih, ali mnogo negativnih stvari mi se desilo. Nisu pričali sa mnom ni o čemu, samo su me obavestili o otkazu. Bilo je loše i ružno od strane kluba", govorio je Fernandes.

Barselona u ovom trenutku plaća cenu lošeg finansijskog poslovanja u proteklom periodu, pa od strane čelnika La Lige ima zabranu registracije igrača tokom januarskog prelaznog roka. Ipak, Đoan Laporta je najavio da će klub uskoro biti na zdravim nogama i da očekuje profit od 270.000.000 evra.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara