Geret Sautgejt (Foto: Reuters)
Geret Sautgejt (Foto: Reuters)

Nevil i Rajt nemaju dilemu: Sautgejt treba da ostane

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.12.22. | 01:35

"Želim da donesem ispravnu odluku, kad god to bilo, za Englesku, za Fudbalski savez, i moram da budem siguran da je odluka koju sam doneo ispravna", istakao je selektor Engleske posle meča

Do sada je uglavnom bio na udaru nacije. Hvatali bi se Englezi za svaku sitnicu samo kako bi iskritikovali Gereta Sautgejta, ubeđeni da boljih od Gordog Albiona nema na svetu, da im pripada tron. Nisu se zadovoljavali polufinalom Svetskog prvenstva u Rusiji, pa ni finalom Evropskog prošlog leta. Zato i ne čudi što bivši trener posle večerašnje eliminacije u četvrtfinalu i dalje ima "hejtere", one što bi mu rado videli leđa već sada. Ipak, utisak je da, kako vreme prolazi, Sautgejt dobija sve veću podršku navijača u domovini, posebno među stručnim licima.

Geri Nevil nema dilemu. Voleo bi da ga vidi na kormilu makar još neko vreme.

Izabrane vesti

"Voleo bih da Gari ostane još dve godine. Voleo bih da ostane i posle toga, bilo kao trener ili u nekoj drugoj ulozi u Savezu. Engleska je u poslednjih 10 godina osvajala omladinske turnire. Pobedili smo na Evropskom prvenstvu za žene letos. Stigli smo do finala muškog Evropskog prvenstva. Igramo zaista dobro. Imamo dobar tim prepun tehnički odličnih igrača. Engleska stoji poprilično dobro, da se razumemo. Sramno smo ispadali sa turnira u poslednjih 25 godina, pitali se kakva će biti budućnost. Imamo sjajnu budućnost i on je njen deo", rekao je nekadašnji defanzivac Mančester junajteda posle meča.

I zaista, Engleska otkako ju je preuzeo 52-godišnji stručnjak izgleda neuporedivo bolje nego u godinama pre njegovog dolaska. Nema trofej da to i potvrdi, ali je za šest godina, koliko je na klupi, Sautgejt na dva uzastopna velika turnira odveo Englesku među četiri najbolja, što je učinak kakvim je mogao da se pohvali još samo legendarni ser Alf Remzi.

"Moram da se složim sa Garijem oko njegovih (Sautgejtovih prim.aut.) liderskih sposobnosti i onoga što je uradio. On je naš najuspešniji trener još od ser Alfa Remzija. Voleo bih da ga vidim kako to radi i dalje", nadovezao se Ijan Rajt.

Roj Kin, još jedna premijerligaška legenda, saglasan je sa Rajtom i Nevilom.

"Očekujete da će Geret ostati do Evropskog prvenstva, naravno. Imaće u glavi plan kako da se izvuče iz ovoga. U potpunosti se slažem sa svime što drugi pričaju o Geretu, ali on će morati da sagleda budućnost i popriča sa svojom porodicom. Uradio je fantastičan posao. Da li će ostati još nekoliko godina? Nadamo se da hoće", dodao je Kin.

Sautgejtu ugovor ističe u decembru 2024. godine, međutim, trenutno ni sam nije siguran hoće li ga odraditi do kraja.

"Mislim da kad god sam završio ovakav turnir, trebalo mi je vremena da donesem ispravnu odluku, jer emocionalno prolazite kroz toliko različitih osećanja i potrebna je ogromna energija za turnire poput ovog. Želim da donesem ispravnu odluku, kad god to bilo, za Englesku, za Fudbalski savez, i moram da budem siguran da je odluka koju sam doneo ispravna. Mislim da je u redu da odvojim malo vremena da to uradim jer znam kako su moja osećanja varirala neposredno nakon turnira", zaključio je Sautgejt.



tagovi

Katar2022reprezentacija EngleskeGaret Sautgejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara