Sledi ono najbolje: Argentina - Hrvatska, Francuska - Maroko

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.12.22. | 22:31

Kratak predah, pa polufinale

Pobedom Francuske nad Engleskom 2:1 kompletirani su učesnici polufinala Svetskog prvenstva u Kataru.

Slede nam dva dana pauze, pa duel Argentine i Hrvatske, a dan kasnije (sreda) sastaće se Francuska i Maroko. Oba meča su od 20 časova.

Izabrane vesti

Moguće je, dakle, da dobijemo reprizu finala s Mundijala u Rusiji pre četiri godine, kada su se u meču za trofej sastali Francuska i Hrvatska. Trikolori su tada slavili 4:2, a utisak je da će u Kataru imati lakši posao da se ponovo nađu na poslednjem koraku. Za rivala imaju najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg turnira - Maroko, dok će Hrvati morati da preskoči Argentinu sa Lionelom Mesijem motivisanim da osvoji jedini trofej koji mu nedostaje u fantastičnoj karijeri.

Izabranici Zlatka Dalića već su izbacili prvog favorita turnira Brazil (penalima posle 1:1) i pokazali nikako ne smeju biti potcenjeni. Zato će Argentinci predstojećem duelu morati da pristupe mnogo ozbiljnije nego protiv Holandije, kada su prerano počeli da slave i ispustili vođstvo 2:0, da bi potom strepeli i tek penalima izborili prolaz.

Pad koncentracije mogao je skupo da košta i Francuze, koji su protiv Engleza napravili dva penala. Drugi desetak minuta kraja, ali je Hari Kejn ovaj put poslao loptu daleko na tribine i propustio priliku da donese produžetke svojoj ekipi, Možda i pobedu u poslednjim trenucima u naletu adrenalina...

Što se tiče Marokanaca, prva afrička selekcija ikada koja se našla među četiri najbolje na svetu već je eliminisala Španiju i Portugaliju, a u grupi bila ispred Hrvatske, Belgije i Kanade. Jasno je da je ekipa Valida Regrauija trenutno u transu, a ako tu energiju uspe da kanališe na pravi način, jasno je da braniocima trona neće biti lako da ih eliminišu.

Ne zaboravite, poraženi polufinalisti igraće za treće mesto 17. decembra, a finale je sutradan.

SVETSKO PRVENSTVO - POLUFINALE

utorak

20.00: (1.90) Argentina (3.40) Hrvatska (4.80)

sreda

20.00: (1.63) Francuska (3.70) Maroko (7.00)



tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara