Fudbaleri Brage (Reuters)
Fudbaleri Brage (Reuters)

Nezaslužen kiks Brage u derbiju, Benfika se provukla (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 21:26

Prečke sprečila Bragu da slavi

Braga je zabeležila prvi kiks u prvenstvu ove sezone. Ako je poraz od šampiona Sportinga u drugom kolu mogao da se očekuje, kiks protiv Vitorije Gimaraeš večeras na svom terenu nema opravdanja. U lokalnom Minjo derbiju, Braga nije opravdala ulogu favorita i gostima je pripao slađi bod – 0:0.

Prvi rival Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope (gostuju na Marakani 16. septembra) nije nastavio seriju pobeda (četiri zaredom do večeras) protiv najvećeg lokalnog rivala. Iako je više zaslužio pobedu. Braga je imala više loptu u nogama, više opasnih pokušaja ali nijednom nije našla put do mreže raspoloženog golmana Trmala.

Izabrane vesti

Braga je počela derbi u najjačem sastavu, sa trojicom u poslednjoj liniji i ofanzivnim trilingom MartinsOrtaRiuz. Ali su gosti prvi zapretili preko Estupinjana koji je imao sjajnu šansu glavom ali je šutirao pored gola. Najbolji Bragin igrač Anre Orta je uzvratio u 24. minutu ali je njegov šut zaustavila stativa. Na drugoj strani je neuništivi Rikardo Kvarežma imao nekoliko opasnih napada ali bez prave završnice.

Još opasnija je Braga bila u drugom poluvremenu, ali je Hrvat Borevković gazdovao u odbrani gostiju. Domaćin je stezao obruč i u nadoknadi vremena imao šansu za tri boda ali je šut Marija Gonazelsa zaustavila prečka. Golman Trmal je već bio savladan, ali su centimetri spasili Vitoriju.

Mučila se i Benfika na svom terenu protiv Tondele ali je uspela da izvuče pobedu – 2:1. Nekoliko dana posle plasmana u Ligu šampiona protiv PSV Ajndhovena, Orlovi su odigrali još jedan težak meč i opet se radovali na kraju.

Žorž Žezus je promenio čak sedmoricu startera i umalo da mu se to osveti. Nemanja Radonjić se prvi put našao među pozvanim igračima ali nije dobio šansu da debituje. Gosti su poveli posle dvadesetak minuta igre golom Salvadora Agre koji je iskosa pogosio suprotan ugao Vlahodimosovog gola.

Žezus je odmah na poluvremenu ubacio Rafu Silvu, Vajgla i Žilberta i Benfika je bacila Tondelu na konopce. Usledila je prava opsada gola gostiju. Izjednačenje je došlo posle kornera u 71. minutu. Vajgl je skočio na prvoj, a Rafa Silva bio na drugoj stativi i pogodio. Bolja igra Orlova je zasluženo nagrađena u 88. minutu. Žilberto je iskoristio slabu reakciju Tondeline odbrane i doneo Benfiki pobedu…


PRIMEIRA - 4. KOLO

Petak

Belenenses - Moreirense 1:1 (1:0)

/Akas 29 - Andre Luis 86/

Estoril - Maritimo 2:1 (1:1)

/Krespo 28, Čikinjo 59 - Klaudio 45/

Subota

Vizela - Boavista 1:1 (1:0)

/Kuao 74 - Afonso 51/

Porto - Famalikao 3:0 (2:0)

/Uribe 24, Taremi 34, Markano 63/

Famalikao - Sporting 1:1 (0:0)

/Ignasio 68ag - Palinja 82/

Nedelja

Benfika - Tondela 2:1 (0:1)

/Rafa Silva 71, Žilberto 88 - Agra 22/

Braga - Gimarais 0_0

21.30: (2,20) Portimonense (3,10) Fereira (3,60)

21.30: (2,75) Santa Klara (2,95) Žil Visente (2,85)

*** kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara