©Reuters
©Reuters

Nezaustavljivi Nejmar plesao u Asunsionu, Brazil 6/6 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 05:32

Gol i asistencija asa Pari Sen Žermena protiv Paragvaja - 2:0

S obzirom da Argentina ni ovoga puta ne prolazi kroz blistave trenutke, deluje kao da Brazil nema ozbiljnu konkurenciju u aktuelnim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Dok su Gaučosi već prosuli šest bodova, Selesao neumoljivo gazi sve pred sobom i ima maksimalan učinak nakon šest odigranih kola. Ovoga puta Karioke se bez većih problema slomile Paragvaj u Asunsionu, pa su dodatno uvećale razliku na čelu tabele - 2:0 (1:0).

Najzaslužniji za slavlje Titeove selekcije bio je nezaustavljivi Nejmar, koji se večeras u par navrata ozbiljno poigrao sa protivničkim defanzivcama. Ipak, as Pari Sen Žermena nije preterivao u toj igri, bio je ozbiljan i koncentrisan onda kada je to bilo najpotrebnije, pa Paragvajci nisu imali rešenja za njegove poteze kod postignutih golova Brazilaca.

Izabrane vesti

Svoje prohteve, po pitanju postignutog gola, ispunio je već u četvrtom minutu, kada se našao na pravom mestu i reagovao na najbolji mogući način kod pravovremene asistencije Gabrijela Žesusa. Posle toga, predstavljao je osnovni problem selekciji Eduarda Beriza iz kontranapada.

Kako je meč odmicao Paragvaj je jednostavno morao sve više da se otvara, a to je sa druge strane otvorilo dosta mogućnosti brzonogim protivničkim igračima da se razmahnu i rastrče. Sredinom drugog poluvremena Rišarlison je propustio dve dobre prilike da se upiše u strelce i već tada razreši pitanje pobednika, a treba napomenuti da mu je u poslednjim trenucima prvog poluvremena poništen i pogodak zbog ofsajda.

Ipak, kada je trebalo završavati posao, tu je ponovo na delu bio Nejmar. Primio je loptu sjajni fudbaler Svetaca na nekih 40 metara od protivničkog gola, stuštio se između linija protivnika, a onda na desnom boku ostavio samog Lukasa Paketu, koji je sigurnim udarcem u suprotan ugao postavio konačan rezultat u 90. minutu meča.

Čile se sapleo tamo gde nije smeo, na svom terenu protiv Bolivije, pa sada selekcija Martina Lasatea mora ozbiljno da strepi za plasman na Svetsko prvenstvo (1:1). Domaćin je u Santijagu teškom mukom uspeo da povede golom Erika Pulgara u 69. minutu, ali je u 81. usledio pravi šok. Lopta je posle udaraca kapitena Marsela Morena pogodila u ruku Giljerma Maripana, pa je posle gledanja snimka opravdano dosuđen jedanaestrac, koji je upravo Moreno izveo na pefektan način.

JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 8. KOLO:

Utorak:

Ekvador - Peru 1:2 (0:0)

/Plata 90+3 - Kueva 63, Advinkula 89/

Sreda:

Venecuela - Urugvaj 0:0

Kolumbija - Argentina 2:2 (0:2)

/Murijel 51, Borha 90+4 - Romero 3, Paredes 8/

Paragvaj - Brazil 0:2 (0:1)

/Nejmar 4, Paketa 90+3/

Čile - Bolivija 1:1 (0:0)

/Pulgar 69 - Moreno 81/



tagovi

NejmarBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara