Savo Milošević (© Star sport)
Savo Milošević (© Star sport)

Nije provokacija, Savo je u pravu

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.07.20. | 10:07

Zahtevan posao pred Partizanom

Poruke poslate u etar pre i posle Partizanove generalne probe ustalasale su fudbalsku Srbiju. Reči Sava Miloševića kako je cena Umara Sadika skočila na 20.000.000evra, a da će u budućnosti dostići između 40.000.000 i 50.000.000 evra, mnogi su dočekali podozrivo, dok komentar da je crno-belima teže sa Napretkom nego Crvenom zvezdom shvatili kao pecku večitom rivalu. Sud o prvoj opasci trenera crno-belih daće vreme, ali da je u drugom slučaju u pravu pokazuju podaci.

Mada je u navijačkom svetu protumačena kao provokacija, pre će biti da je izjava po okončanju provere sa novosadskim Proleterom upozorenje fudbalerima koliko komplikovan zadatak ih čeka na startu prvenstva u Kruševcu. Kao više puta dosad u javnim obraćanjima, Milošević je bio brutalno iskren, baratajući čvrstim argumente da su ga Čarapani namučili više nego bilo koji drugi tim s kojim je odmerio snage najmanje tri puta otkako je seo na klupu kluba iz Humske. Toliko neprijatne po njegove izabranike nisu bile ni komšije, iako su odbranile titulu prvaka Srbije.

Izabrane vesti

Zašto Parni valjak trokira kad naleti na Kruševljane, a ubrza prilikom trke sa Zvezdom, teško je objašnjivo, međutim, tačno je. Taj „paralelni univerzum“ najbolje se ogleda na učinku Partizana za vreme Miloševićevog mandata. Vodio je Savo crno-bele protiv Napretka četiri puta i samo s jednom radovao (gol odluke delo Aleksandra Šćekić i to u nadoknadi, 2:1), upisao je jedan remi (dvaput gubio lane u Kruševcu, pa se vraćao do 2:2) i dva poraza (na debiju bez datog gola, 0:1 i jesenas u Humskoj kad ni dva pogotka prednosti nisu bila dovoljna, 2:3).

Jednom više Milošević je vodio Partizan protiv crveno-belih, ali je bio daleko uspešniji. Posle startnih 1:2 u prvenstvu na Marakani, usledila je pobeda u finalu kupa prošle godine (1:0), ligaško slavlje na svom stadionu (2:0), remi bez golova u gostima neposredno pre korone, pa trijumf u polufinalu kupa pre mesec i po dana (1:0). Na poslednje četiri utakmice njegov tim nije primio gol od crveno-belih, a od Kruševljana svaki put makar po jednom je matiran. Ukupno sedam puta.

Napredak se jesenas radovao u Humskoj (©Star sport)Napredak se jesenas radovao u Humskoj (©Star sport)

Zaključak: Partizan se sa Savom Miloševićem bolje snalazi na velikim nego na malim utamicama. I to mora da promeni u nameri da vrati titulu u Humsku. Čak i igrači – najglasniji je bio Bibars Natho – primećuju da ključ prvenstva u osvajanju bodova na mečevima nalik onom kakav crno-bele očekuje u subotu u Kruševcu. Baš na njima su posrtali Milošević i dvojica njegovih prethodnika, Miroslav Đukić i Zoran Mirković.

Svako od njih je imao bar po kiks, koji ilustruje koliko štete je Napredak napravio Partizanu u poslednje četiri sezone, otkako se vratio u Superligu. Od 13 utakmica, od leta 2016. do danas, crno-beli su dobili tek pet, po četiri puta je bilo nerešeno ili su gubili. Skor bi bio još gori, ali je Marko Nikolić – baš posle poraza Ivana Tomića pod Bagdalom – došao da spase šta se spasti može i u sezoni uobličenom duplom krunom triput dobio Čarapane iz isto toliko pokušaja.

U istom periodu Partizan se sa Crvenom zvezdom suočio 14 puta, ostvario po šest pobeda i remija, pretrpeo samo dva neuspeha. I dao jake adute Savu Miloševiću da izjavi:

Napredak nam je od kada sam ja na klupi zadao najviše problema, više nego Zvezda. Ako budemo ozbiljno pristupili utakmici, nema sumnje da će i rezultat biti dobar”.

Njegove reči imaju za cilj da podignu oprez u „Zemunelu“ na najviši nivo. Pogotovo ako se zna da je Napredak na pomenutom obračunu dao crno-belima čak deset golova više od crveno-belih!?

OD 2016. GODINE

Partizan – Napredak

Utakmica 13 (5-4-4), gol-razlika 25:19

Partizan – Crvena zvezda

Utakmica 14 (6-6-2), gol-razlika 15:9



tagovi

Savo MiloševićFK PartizanNapredak Kruševac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara