Fudbaleri Holštajn (Reuters)
Fudbaleri Holštajn (Reuters)

Nije rukomet, ali pljušte golovi: Ivezićev Kil poklonio golove Magdeburgu, Šalke igra toplo-hladno

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.08.23. | 15:53

Šest pogodaka viđeno u Šlezig Holštajnu, Rudari nadigrani u Braunšvajgu

Kada kažete Kil - Magdeburg deluje kao derbi nemačke rukometne Bundeslige, ali danas su ova dva kluba udarila jedan na drugi u 3. kolu nemčke Cvajte. I malo je reći da se se fudbaleri Holštajn kila "samoubili" pred domaćim navijačima. Kardinalnim greškama odbrane i golmana dozvolili su gostima vođstvo od 2:0 već posle četvrtine duela, uspeli su da se vrate u egal u drugom poluvremenu, ali ne i da dođu do preokreta, niti da sačuvaju bod - 2:4 (1:2).

Jedna poklonjena lopta posle nonšalantnog pasa unazad prethodila je krađi i efektnom pogotku Luke Šulera već u drugom minutu susreta da bi dvadesetak minuta kasnije napravio golman domaćih Tomas Dane i jednu laganu loptu koju je trebalo da uhvati, nespretno ubacio u svoj gol. Zaostatak je malo po isteku sat vremena igre prepolovio Lukas Skšibski.

Izabrane vesti

Srpski vezista i bivši fudbaler Voždovca Marko Ivezić odigrao je 45. minuta, a na poluvremenu je zadnji vezni domaćina postao kolateralna šteta činjenice da je njegov tim zaostajao sa 2:1, te da je situacija zahtevala ofanzivnije izmene. Ustupio je mesto nekdašnjem fudbaleru Totenhema, iskusnom Luisu Holtbiju, a četiri minuta kasnije Sander je pogodio za izjednačenje.

Međutim, o poroznosti odbrane Kila dovoljno su rekle situacije iz 68, odnosno prvog minuta nadoknade. Nespretna intervencija odbrane i promašena lopta omogućili su Luku Kastignjosu da vrati Magdeburg u vođstvo, a nakon neuspele ofsajd zamke, Ahmet Arslan se prošetao kroz srce odbrane domaćina i zapečatio pobedu.

Istovremeno, utakmica u Braunšvajgu između domaćeg Ajntrahta i Šalkea, pokazala je da bi sezona mogla da bude vrlo turbulentna za klub iz Gelzenkirhena. Primili su Rudari pet golova protiv HSV-a na premijeri Cvajte, zatim su zalečili rane trijumfom protiv Kajzerslauterna, a danas ih je koštala nesnađena reakcija odbrane iz 21. minuta. Fabio Kaufan je umakao i rutinski matirao Marijusa Milera.

NEMAČKA 2 – 3. KOLO

Petak

Vehen – Karlsrue 1:0 (1:0)

/Li 22/

Kajzerslautern – Elversberg 3:2 (1:0)

/Kraus 21pen, Ake 68, Cimer 79 – Fil 47, Šahin 62/

Subota

Fortuna Dizeldorf - Paderborn 1:2 (0:1)

/De Vijs 57 - Muslija 5, Konte 59/

Grojter Firt - Sankt Pauli 0:0

Hanza - Hanover 1:2 (0:1)

/Nojman 58AG - Nojman 22, Tojhert 77/

Hamburger - Herta 3:0 (2:0)

/Jata 38, Beneš 45+4, Glacel 82/

Nedelja

Ajntrhat - Braunšvajg 1:0 (1:0)

/Kaufman 21/

Holštajn Kil - Magdeburg 2:4 (1:2)

/Skšibski 32, Sander 50 - Šuler 2, Hugone 21, Kastainos 68, Arslan 90+1/

Oznabrik - Nirnberg 2:3 (0:1)

/Konte 86, 88 - Uzun 35, Šlajmer 70, Goler 84/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Holštajn KilMagdeburgŠalke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara