Đulen Lopetegi (©Reuters)
Đulen Lopetegi (©Reuters)

Nije stigao ni da se istušira posle debakla od Dortmunda: Sevilja smenila Lopetegija

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.10.22. | 01:12

A, sad pravac - Ostrvo

Đulen Lopetegi nije dočekao jutro kao trener Sevilje. Posle debakla od Borusije Dortmund u Ligi šampiona uručen mu je otkaz, praktično odmah po ulasku u tunel. Nije stigao ni da se istušira. 

Na sve to bio je spreman Đulen Lopetegi, duže vreme omča mu je bila oko vrata i bilo je samo pitanje trenutka kada će na Ramon Sančez Pishuanu pored njegovog imena stajati - bivši.  

Izabrane vesti

Sa radom u Sevilji je završio, a da konkretno težak poraz od Borusije Dortmund nije razlog za smenu, da to nije bila kap koja je prelila čašu, potvrđuju scene s kraja utakmice. Pripremljen je za sve bio španski stručnjak koji je Sevilji doneo jedan od šest trofeja Lige Evrope (dva datiraju iz perioda kada je naziv bio Kup UEFA). Oprostio se od navijača i Ramon Sančez Pishuana u suzama. 

Zapala je Sevilja u krizu, osvojila je samo pet od mogućeg 21 boda u Primeri i to je koštalo posla čoveka koji je klub vodio na 170 utakmica i upisao 89 pobeda, 45 remija i 36 poraza. Od Lopetegijevog dolaska u Andaluziju, tri puta je Sevilja ušla u Ligu šampiona kroz Primeru, i u tom periodu je osvojila rekordnih 77 bodova u španskom šampionatu. 

Imaće šta da pamti Đulen Lopetegi, a i navijači. Mnogo je radosti doneo Sevilji. 

“Osećanja su pomešana. Prvo što mi padne na pamet i ono što mi leži u srcu su ovaj klub, grad, navijači. Hvala im svima, kao i Monćiju i celom svetu. Doživeli smo veoma lepe trenutke, stvari za pamćenje. Drugi osećaj koji me prati je tuga, njega je prouzrokovao odlazak i rastanak od kluba koji volim”, poruka je Lopetegija navijačima: 

“Sa ovog mesta nosim ljubav, priznanje i zahvalnost. Dali smo sve od sebe i proživljavali smo istorijske trenutke. Zajedno smo gradili veoma lepe stvari koje su se danas završile. Sevilja će nastaviti dalje bez Đulena Lopetegija i biće sjajna, bez sumnje”. 

Dotakao se Lopetegi tokom poslednjeg obraćanja u prostorijama Ramon Sančez Pishuanai saradnje sa Monćijem, prvim čovekom sportskog sektora. Prolazili su kroz neverovatne i ne tako dobre trenutke, obeležili prethodne tri godine i etablirali Sevilju u vrhu španskog fudbala.  

Iako nisu oko svega bili jedinstveni, rastanak Lopetegiju teško pada... 

“To su emocije, on je taj koji me je doveo u klub. Prolazili smo kroz komplikovane i radosne situacije. Fudbal je intenzivan, akumulira emocije koje smo pokazali. Mi smo dva karakterna čoveka i nekada delili stavove, imali smo različite poglede, ali sve što smo radili zajedno bilo je za dobrobit Sevilje”.  

Ostao je bez posla Đulen Lopetegi, ali neće previše vremena provesti na birou rada. I pre nego što mu je uručen otkaz, Pirineji su brujali da je španski strateg postigao dogovor sa Vulverhemptonom koji u što kraćem roku želi da pronađe dugoročno rešenje i popuni prazninu na klupi nastalu smenom Bruna Laža

Visoko se kotira Lopetegi, praktično je prvi izbor Vulvsa za trenera i sva je prilika da će Andaluziju zameniti Ostrvom. Čeka se samo potvrda u narednim danima.


tagovi

Đulen LopetegiSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara