Nemanja Motika (©Starsport)
Nemanja Motika (©Starsport)

Nije sve u novcu - Motiki plata 200.000 evra neto

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 13:40

Ugovor bi trebalo da bude potpisan na četiri i po godine

Jedan od najtalentovanijih proizvoda Bajenove omladinske škole u Crvenoj zvezdi. Nemanja Motika je uzbudio navijače, jer ako se već ne može do najvećih asova – a tu Zvezda ne može da parira bogatima – onda bar da se nadaju najtalentovanijim srpskim igračima. Motika to svakako jeste, pa će shodno tome i biografiji tako biti i plaćen s tim da u ovom poslu novac nije igrao najveću ulogu.

Naime, kako saznaje Mozzart Sport 18-godišnji krilni fudbaler će u prvoj godini ugovora sa Crvenom zvezdom zarađivati 200.000 evra neto što je negde prosečna plata u Ljutice Bogdana.

Izabrane vesti

Istina, više od onoga što dobijaju polaznici crveno-bele omladinske škole. Primera radi, braća Mituljakić inkasiraju 2.000 evra mesečno, od sledeće sezone imaće 4.000, dok je Marko Lazetić, koji je ovog januara otišao u Milan, imao duplo više.

Međutim, prvotimci neretko imaju i značajno više od pomenutih 200.000 s tim da i Motika tek treba da dokaže da može odmah da doprinese ekipi Dejana Stankovića.

Nemanja Motika će potpisati ugovor na četiri i po godine i njime će biti predviđen blagi rast u kasnijim godinama ugovora. Biće tu i bonusa za veliki broj utakmica i slično. I rado će ih u Zvezdi plaćati ako Motika bude igrao, jer na crveno-beloj strani Topčiderskog brda ubeđeni su da će Nemanja za neku godinu biti igrač od 15.000.000 evra.

Motiki novac nije igrao presudnu ulogu, jer je imao i atraktivnih ponuda mnogo bogatijih klubova iz inostranstva. Ali je želeo klub u kome će da dobije šansu da pokaže koliko zaista vredi.



tagovi

Nemanja MotikaZimski prelazni rok 2022FK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara