Luis Enrike i Vladimir Petković (©Reuters, ©Shutterstock)
Luis Enrike i Vladimir Petković (©Reuters, ©Shutterstock)

Nije vreme da Furija izgubi kod kuće

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.10.20. | 11:33

Španija na domaćem tlu izgubila samo jednu takmičarsku utakmicu od 2003. godine, a teško je očekivati da će joj meru uzeti Švajcarska

Crvena furija se ovog vikenda vraća ozbiljnom poslu posle neinspirativnog prijateljskog remija s Portugalijom u Lisabonu u sredu. Španiju očekuje okršaj sa Švajcarskom u nepoznatom okruženju stadiona Alfredo di Stefano u Madridu, u okviru 3. kola Grupe 4 najjače divizije Lige nacija, na kojem će biti u prilici da potvrdi renome selekcije koja, čak ni svake prestupne godine, ne gubi kod kuće.

Iako će rivali započeti utakmicu na suprotnim krajevima tabele, subotnji dvoboj ne može se posmatrati kao jednostrana borba. Izabranici selektora Luisa Enrikea imaju impresivnih sedam uzastopnih pobeda na domaćem terenu, primivši samo jedan pogodak tokom pomenutih duela, mada treba uzeti u obzir kvalitet opozicije sa kojom su se suočili, sa akcentom na Farska ostrva, Maltu i Rumuniju. Kako bilo, tek, neverovatno zvuči podatak da su Ramos i kompanija na domaćem tlu izgubili samo jednu takmičarsku utakmicu od 2003. godine.

Izabrane vesti

S druge strane, švajcarski sastav Vladimira Petkovića ima kvalitet da Španiji bude komplikovan test. Robusne Sajdžije pokazale su svoju sposobnost u remiju 1:1 sa favoritom grupe, Nemačkom, prošlog meseca, a dodatna opasnost po domaćina je i činjenica da su Švajcarci zatresli mrežu najmanje jednom na 17 od poslednjih 20 takmičarskih utakmica.

Španski šef Enrike izvršiće dosta promena u odnosu na prethodni okršaj sa Portugalijom, pošto je izvesno da se u startnu postavu vraćaju David de Hea, Pau Tores, Hesus Navas i Ansu Fati. Formacija 4-3-3 mogla bi da obuhvati i Serhija Busketsa i Rodrija u sredini terena, dok bi Đerar Moreno ponovo mogao da se nađe u vrhu napada sa Danijem Olmom i Fatijem na bočnim pozicijama.

Serhio Kanales i Dani Sebaljos su bili među 11 protiv prvaka Evrope, ali sada bi mogli da ostanu na klupi, dok Fabijana Ruiza nema u konkurenciji jer vezista Napolija nije mogao da doputuje u Španiju zbog karantinskih pravila.

Što se tiče Švajcarske, u timu nema Renata Štefena i Brila Embola, što znači da će doći do promena u ekipi koja je započela poslednju utakmicu UEFA Lige nacija protiv Nemačke. Stiven Cuber i Remo Frojler mogli bi da uđu među prvih 11, dok se očekuje da Haris Seferović predvodi ofanzivnu liniju. Očekivalo se da će Liverpulov Đerdan Šaćiri da propusti meč posle nedavnog pozitivnog testa na koronavirus, ali napadač je brzo dobio negativan rezultat i otputovao je u Španiju. Manuel Akanđi je, međutim, trenutno u izolaciji i zbog toga neće biti dostupan.

Međutim, dok su Džaka, Seferović i društvo prepredeni protivnici, superiorna klasa Španije bi na kraju trebalo da dođe do izražaja. Takođe, Švajcarska je primila više od dva gola na meču samo dva puta u proteklih 49 međunarodnih susreta, a poraz od Hrvatske u sredu 1:2 u prijateljskom odmeravanju nije najbolji znak pred jurenje prve pobede nad Furijom u Španiji.

LIGA NACIJA A - 3. KOLO

Subota

GRUPA 4

20.45: (1,47) Španija (4,30) Švajcarska (7,00)

20.45: (8,00) Ukrajina (5,30) Nemačka (1,35)

Nedelja

GRUPA 1

18.00: (7,00) BiH (4,10) Holandija (1,50)

20.45: (4,00) Poljska (3,45) Italija (1,95)

GRUPA 2

18.00: (2,70) Engleska (3,25) Belgija (2,65)

20.45: (5,10) Island (3,50) Danska (1,75)

GRUPA 3

18.00: (1,93) Hrvatska (3,45) Švedska (4,10)

20.45: (2,15) Francuska (3,20) Portugalija (3,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijaFudbalska reprezentacija Španijereprezentacija Švajcarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara