Erik ten Hag (Reuters)
Erik ten Hag (Reuters)

Niko nikad na klupi Mančester junajteda kao Ten Hag

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.01.23. | 10:47

Holanđanin pre slavnih i neslavnih prethodnika stigao do 20. trijumfa kao menadžer čuvenog kluba

Trijumf nad Čarltonom (3:0) u četvrtfinalu Liga kupa bio je 20. Erika ten Haga na klupi Mančester junajteda. Holanđaninu je za taj učinak bilo neophodno samo 27 utakmica, zbog čega je postao svojevrstan rekorder Crvenih đavola, jer niko od njegovih prethodnika čak ni besmrtni Aleks Ferguson, niti Met Bezbi, nisu za tako kratak period uspeli da upišu 20 pobeda u odelu menadžera kluba sa Old Traforda.

Prema podacima Mančester junajteda nešto "sporiji" od Ten Haga bio je Žoze Murinjo kome je za 20 pobeda trebao 31 meč. Luj van Gal je do istog učinka stigao iz 36 utakmica, Met Bezbi iz 40, Ole Gunar Solskjaer iz 42, Aleks Ferguson iz čak 45, a Tomas Dokerti iz 68.

Izabrane vesti

Ipak, Holanđanin koji je letos preuzeo tim, ima još mnogo da "gilja" ne bi li po broju trofeja sa Junajtedom dostigao Van Gala (jedan) Murinja (tri), pa možda i Bezbija (13), jer teško da će se ikad približiti Fergusonu (38).

Priliku za 21. trijumf, Holnađanin će imati u subotu kada na Old Traford stiže večiti rival i akutelni šampion Mančester Siti.

Dva tima su odigrala 188 međusobnih bitaka za Mančester, računajući i one iz pretprošlog veka kada su se Građani zvali Ardvik, a Đavoli Njutoh Hit. Junajted je 77 puta iz njih izašao kao pobednik, Siti 58, a 53 meča je završeno, žargonski miroljubivo, odnosno nerešeno.


tagovi

Erik ten HagMančester JunajtedAleks FergusonŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara