Nikola Maksimović (©Starsport)
Nikola Maksimović (©Starsport)

Nikola Maksimović šest meseci bez kluba: Igrao bih za Lacio da Inzagi nije otišao u Inter

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 10:11

Onda je došao Mauricio Sari i sve je propalo

Šest meseci već bez kluba otkako se rastao sa Đenovom. A sve je moglo da bude znatno drugačije za Nikolu Maksimovića. Samo da se Simone Inzagi dobrim radom u Laciju nije preporučio Interu i na leto 2021. promenio sredinu.

Tog leta Maksimoviću je isticao ugovor sa Napolijem, a kako je gazda Aurelio De Laurentis uvodio mere štednje posle korone nije srpskom štoperu ponudio platu kojoj se ovaj nadao. Usledio je rastanak, Maksimović se nadao nekom ambicioznijem klubu, nažalost, morao je da se zadovolji Đenovom, ali se ni tamo situacija nije odvijala u željenom smeru.

Izabrane vesti

Ni povrede nisu pomogle, pošto je Maksimović zbog njih propustio veći deo seozne i odigrao samo 14 utakmica. Nije to bilo uopšte loše, ali 1. septembra saradnja je okončana i bivši štoper Crvene zvezde je od tada bez angažmana. Sve je moglo da bude mnogo drugačije da nije bilo tog Intera...

Isticao mi je ugovor sa Napolijem i Inzagi je želeo da me dovede u Lacio. Dogovor je bio skoro pa potpuno sklopljen, ali je sve propalo kada je on odlučio da ode iz Lacija u Inter. On me je tamo i želeo, priseća se Maksimović u intervjuu za Tutuomerkato.

Umesto Inzagija u Rim je stigao Mauricio Sari, ali mada su se kontakti nastavili još neko vreme ubrzo su prestali.

Lacio je bio prvi tim koji me je zvao kada je postalo jasno da neću obnoviti ugovor sa Napolijem. Simone je na ručku sa Čirom Imobileom i Lorencom Insinjeom pitao za mene, Lorenco me je zvao i rekao mi da me Inzagi želi i da postoji šansa. Počeo sam da mislim o tome i posle par nedelja smo igrali sa Lacijem u Napulju“.

Sve je još teklo po planu...

Na kraju utakmice sam otišao u svlačionicu Bjankoselesta da pitam za informacije. Razgovarao sam sa Rejnom, sa Milinković Savićem i svi su mi rekli da dođem. I došao bih. Ali onda se desilo da je Inzagi otišao, Sari je stigao i sve je stalo“.

Maksimović je trenutno u Beogradu gde održava fizičku spremu dok traži novi klub. U Seriji A je do sada odigrao 146 utakmica, a sa Napolijem osvojio i Kup 2020. godine. A danas će kao navijač gledati sudar svog bivšeg kluba sa nesuđenim poslodavcem, jer Napoli i Lacio otvaraju kolo u prvenstvu Italije.



tagovi

Nikola MaksimovićSimone Inzagi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara