Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nišan podešen, sprema se rafal Bolivara u Potosiju

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.12.20. | 22:42

Bolivijski velikan redovno časti Real petardama u međusobnim okršajima

Sredinom 23. runde bolivijskog prvenstva, jasno je da do šest timova ima teoretsku šansu da se domogne titule, a da realnu poseduju timovi na prve četiri pozicije – Strongest, Bolivar, Rojal Pari i Olvejz Redi. Isto kao što je raspored u samoj završnici takmičenja koje će biti okončano do nove godine nametnuo Olvejz Rediju paklen finiš, na sličan način se poigrao sa još jednim kandidatom za titulu i najtrofejnijim klubom Bolivije, Bolivarom.

Real Potosi je velikanu iz La Paza (00.30) poslednje mirnije utočište pred završne tri utakmice koje će igrati u utorak (01.00), zatim istog dana u 22.00, pa onda 31. decembra pred sam doček Nove godine. Odnosno pobeda protiv El Fenomena mu garantuje prvu poziciju i od tog trebutka bi se Kraljevi kupova za sve pitali. Ali šta god da urade u Potosiju, jasno je da ga u nepuna tri dana očekuju mečevi sa direktnim konkurentom Olvejz Redijem, a onda i sa braniocem trofeja Horhe Vilstermanom, kao i duel sa nimalo naivnim Orijente Petrolerom.

Izabrane vesti

Zato se očekuje da Bolivar večeras zatrpa Real golovima kao što je to redovno činio u poslednje dve i po godine. U poslednjih devet međusobnih odmeravanja snaga gigant koji se hvali sa 29-titula prvaka Bolivije je šest puta slavio, ali ne bilo kako – u tri navrata pucale su petarde, jednom je pobedio sa šest lopti u mreži rivala, a decembra 2018. na svom Ernando Silesu priredio je gostima rafalnu paljbu okončanu rezultatom 8:0!

Nišan gostiju je podešen, to se jasno videlo u prethodnoj rundi protiv Santa Kruza. Statistika kaže da je Bolivar uputio 14 udaraca ka golu, deset u okvir, a da su četiri lopte završile u mreži. Na četiri od poslednjih pet prvenstvenih duela izabranici Hose Ignasija Gonzalesa nisu primili gol. Dele epitet najbolje odbrane prvenstva sa Horhe Vilstermanom i Vintom. Ubitačniji je jedino napad Strongesta, jedinog tima koji je pobedio Bolivar u poslednjih osam utakmica.

Nova pobeda je na vidiku ukoliko dva strašna ofanzivca Markos Rikelme i kapiten Huan Karlos Arse budu na nivou koji drže gotovo čitavim tokom šampionata. Argentinac je najbolji strelac lige sa 18 golova iz 19 utakmica, a uz to ima četiri asistencije pride. Kada je reč o Arseu malo kome nije pravo ogromne probleme po desnoj strani. Za sada ga krase četiri gola i devet asistencija, kao i sposobnost da pogodi Rikelmea u trepavicu.

Sve ukazuje na to da će okršaj na stadionu Viktor Augustin Ugarte u Potosiju izgledati kao jednosmerna ulica. Olvejz Redi, Strongest i Rojal Pari ipak se nadaju iznenađenju domaćina.

BOLIVIJA 1, 23. KOLO

Četvrtak

Horhe Vilsterman - Orijente Petrolero 2:2 (1:1)

Santa Kruz - Rojal Pari 2:4 (1:3)

Strongest - Nasional Potosi 3:0 (2:0)

Petak

20.00: (1,17) Olvejz Redi (7,00) Vinto (12,0)

20.00: (2,15) Aurora (3,35) San Hoze (3,15)

22:15: (1,90) Bluming (3,50) Guabira (3,70)

Subota

00.30: (7,50) Real Potosi (4,80) Bolivar (1,35)

***Kvote su podložne promenama***


 

 


tagovi

Bolivija 1BolivijaBolivar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara