(© MN Press)
(© MN Press)

Ništa od Nastasića: Partizan kreće po stranog štopera

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 12:44

Potraga za još jednim defanzivcem se nastavlja

Od romantične priče, makar ovog leta, neće biti ništa. Čekao je Partizan Matiju Nastasića, ali ga nije dočekao. Sva je prilika i da neće. Iskusni štoper je dugo figurirao kao pojačanje za poziciju u centru odbrane, neophodnu crno-belima, da bi pred kraj radne sedmice postalo jasno kako je povratak u Humsku odložen za neku drugu priliku. Ako je bude.

A sve je ukazivalo da će čelnici Parnog valjka uspeti da ubede doskorašnjeg člana Majorke da je za njegovu karijeru dobro da se vrati u „Zemunelo“. Naročito što je vreme prolazilo, a Valjevac nije našao klub posle rastanka sa Špancima. Čak je pojavljivanje na košarkaškom večitom derbiju pre više od mesec dana predstavljao jedan od signala da bi do realizacije gomaznog posla moglo da dođe. I sve vreme se čakalo „da“ momka koji je kao tinejdžer otišao u inostranstvo, bez debija za prvi tim, u jednom času izgledalo da je bivši reprezentativac „slomljen“, a ispostavilo se da Matija ima drugačije planove.

Izabrane vesti

Između Nastasića i aktuelnog rukovodstva su poslednjih dana vođeni intenzivni razgovori i to što nisu rezultirali potpisom ne znači da neće u budućnosti, međutim, ova prilika je propuštena. A bila je lepa, kako reče trener Igor Duljaj, zbog eventualnog povratka Stevana Jovetića na tribinama bi se obrelo 10.000 Grobara, zbog Nastasićevog još toliko.

Iako i dalje postoje šanse da se Matija predomisli, pitanje je ima li Partizan vremena da ga čeka. Već je zagazio u sezonu, primio tri gola u Bačkoj Topoli, pred njim su izazovu i vidu gostovanja Vojvodini i meča na strani u okviru kvalifikacija za Ligu konferencije i jasno je da je sadšanjem timu potrebno osveženje u poslednjoj liniji.

Duljaj od štopera trenutno računa na novog kapiten Svetozara Markovića, mladog Mihajla Ilića i Sinišu Saničanina. Brojčano malo. A i kvalitativno bi valjalo da dođe još neko, iskusniji, mirniji, sigurniji, da zaopštri konkurenciju kako stručni štab ne bi dolazio u poziciju da improvizuje prekomandama Aleksandra Šćekića, Aleksandra Filipovića ili Aranđela Stojkovića.

Zato je opcija da se dovede štoper iz inostranstva. Naročito sad kad se po novim propisima fudbaleri iz zemalja Evropske unije ne tretiraju kao stranci u Mozzart Bet Superligi.


tagovi

FK PartizanMatija NastasićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara