VAR (©Reuters)
VAR (©Reuters)

Ništa od VAR-a u Superligi do 2022.

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.06.20. | 08:31

Korona sve poremetila

Proširila se upotreba VAR tehnologije po Evropi poput virusa, ali Srbiju neće „zakačiti“ još neko vreme.

Iako je Fudbalski savez Srbije krenuo zimus u realizaciju tog projekta, oformio radnu grupu za uvođenje video-tehnologije na utakmice Superlige i označio proleće 2021. godine kao vreme kada će ona zaživeti na našim terenima, od toga za sada neće biti ništa.

Izabrane vesti

Kako saznaju Novosti, dva fakta su najviše uticala da se pomeri termin za lansiranje VAR-a u Srbiji. Prvi je virus korona, koji je „pojeo“ gotovo tri meseca za planiranje, obuku i ostale aktivnosti vezane za video-tehnologiju.

A drugi je proširenje klubova Superlige. Umesto dosadašnjih 16, liga će od jeseni imati 20 klubova, a to su još četiri dodatna stadiona za koje bi morali da se obezbede uslovi da bi pomoć video-snimka mogla da se koristi.

Zbog svega toga, VAR u Srbiji može da krene najranije od 2022. godine, mada prema najavama iz FSS-a, tada bi Superliga trebalo da bude „kraća“ za dva ili četiri kluba, što takođe još nije do kraja razrešeno.

I dok se, recimo, u Hrvatskoj uveliko igraju utakmice uz pomoć VAR-a, u Srbiji taj novi krik tehnologije u fudbalu nećemo videti bar još godinu i po dana...


tagovi

VAR

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara