Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Ništa Sančo, ništa Bejl, Dembele je taj! Junajted i Barsa otpočeli pregovore

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.09.20. | 13:18

Na stolu pozajmica s pravom otkupa, na stadionu Kamp Nou čekaju pravu finansijsku ponudu

Džejdon Sančo se ispostavio kao preveliki zalogaj čak i za Mančester junajted u ovom trenutku, Geret Bejl je bio samo ideja, krilo koje Ole Gunar Solskjer traži od početka leta je izgleda - Usman Dembele!

I nije to samo prazna priča bez pokrića, Barselona i Mančester junajted već su otvorili pregovore na kojima se govori o sledećoj temi – pozajmica sa pravom otkupa. Novinar Dankan Kesls, koji inače često barata tačnim informacijama, tvrdi da Barselona u ovom trenutku samo čeka da vidi hoće li visina obeštećenja za naredno leto biti odgovarajuća ili ne i praktično samo od toga zavisi da li će se transfer realizovati i kom momentu.

Izabrane vesti

Barselona je, naime, spremna da Dembelea pošalje negde gde bi mogao da ima redovnu minutažu posle niza povreda koje su ga od terena odvojile jako dugačak period. Ronald Kuman u njemu ne vidi igrača bez kojeg ne može da razvija dalje svoj projekat, pogotovo jer niko ne može da mu garantuje da će Dembele biti zdrav za mesec, dva, pet ili do kraja sezone.

S druge strane, Mančester junajted već ulazi polako u cajtnot, a poraz od Kristal Palasa pokrenuo je lavinu kritika ne samo na račun tima, već prevashodno prvog operativca Eda Vudvorda zbog toga što Oleu Gunaru Solskjeru nije obezbedio nijedno pojačanje izuzev Donija van de Beka i to na poziciji koja je već prepuna. Junajtedu su po hitnom postupku potrebni štoper, levi bek i Solskjer veruje krilni napadač, iako stručni konsultanti i bivši igrači Đavola poput Gerija Nevila ili Patrisa Evre smatraju da je preko potreban centralni napadač, odnosno da Antoni Marsijal tu ulogu ne može da iznese. 

Dembele od dolaska u Barselonu iz Dortmunda pre tri godine za čak 140.000.000 evra kuburi sa povredom zadnje lože. Zbog toga je prošle sezone odigrao samo devet utakmica, a posle nekoliko neuspelih pokušaja da se vrati takmičarskom fudbalu, Dembele je u procesu menjanja životnih navika. Odnosno, da ne ostaje do kasnih sati ispred televizora i kompjutera u igranju video-igrica, da ne unosi više brzu hranu u sistem, te da se odrekne svih dečjih bubica koje su ga dosad onesposobile da opravda uloženi novac.

Jasno je odmah da se Junajted opasno kocka sa Dembeleom, ali je na manje od dve sedmice pre kraja prelaznog roka klub sateran u ćošak i nema kud. Na levom beku se čeka Aleks Teljes, novi partner Harija Megvajera se ne nazire, a na krilu je očigledno pristupačan samo Dembele.



tagovi

Usman DembeleLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara