Džejms Medison (Foto: ©AFP)
Džejms Medison (Foto: ©AFP)

Njukasl krenuo u ofanzivu na Medisona, Lester odbio 40.000.000 funti

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.07.22. | 09:38

Na Sent Džejmsisu spremaju novu ponudu

Teško da navijači Lestera mogu da budu zadovoljni onim što je njihov klub uradio – ili pak nije – u ovih mesec dana od otvaranja prelaznog roka. Lisice su jedini klub u Premijer ligi koji još nije uspeo da dovede pojačanje, mada se ni sa kim nije ni povezivao do sada. Pride, već neko vreme je nejasna sudbina Jurija Tilemansa kojem kao i Čaglaru Sojundžuu, Ajoziju Perezu, Džejmiju Vardiju i Džoniju Evansu ističe ugovor za godinu dana, kapiten Kasper Šmajhel je na izlaznim vratima – dogovorio se sa Nicom – a poslednji ekser u kovčegu Brendana Rodžersa mogao bi da bude gubitak jednog od najvrednijih igrača Džejmsa Medisona.

I nije nimalo nerealno da nekadašnji trener Liverpula ostane bez njega. Jer, Njukasl, finansijski najmoćniji klub na Ostrvu krenuo je u ofanzivu na 25-godišnjeg povremenog reprezentativca Engleske. Ugledni britanski Telegraf ovog jutra piše da su Svrake ponudile Lesteru 40.000.000 funti za Medisona, čime bi izjednačile dosadašnji klupski rekord po visini obeštećenja za jedno pojačanje koji trenutno drži Žoelinton.

Izabrane vesti

Ipak, odgovor sa King Pauer stadiona bio je odričan, Lisice ne žele da se odreknu ofanzivnog veziste koji je prošle sezone postigao 12 i namestio osam golova u Premijer ligi. Ili pak samo tvrde pazar? Telegraf u nastavku dodaje da je pomalo iznenađujuće što je Lester odbio ponudu, podsetivši da klub iz Istočnog Midlendsa finansijski ne stoji najbolje, te da će zbog finansijski fer-pleja morati da proda nekoga kako bi mogao da dovodi pojačanja.

Rampa koju mu je Lester spustio prilikom dostavljanja prve ponude nije obeshrabrila čelnike Njukasla. Naprotiv, na Sent Džejmsis parku razmatraju da pošalju novu, rekordnu ponudu na adresu Lisica, jer je navodno Edi Hau odredio Medisona kao prioritet na fudbalskoj pijaci do zatvaranja iste.

Lester je Medisona doveo iz Noriča pre četiri godine za 25.000.000 evra, a Englez je u prethodne četiri sezone na 175 utakmica za klub postigao 45 i namestio 37 golova.

Njukasl je ovog leta već potrošio 66.000.000 evra na otkup Meta Targeta iz Aston Vile, te kupovine Svena Botmana iz Lila i Barnlijevog Nika Poupa.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Džejms MedisonNjukaslTransferiLester

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara