Norveška mećava na predstavljanju, moraće da zagrmi na terenu! Serlot obukao Vernerovo skupo odelo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.09.20. | 18:31

Petogodišnji ugovor za Norvežanina koji će imati težak zadatak na Red Bul Areni

Ako nešto nije lako u fudbalu to je da budete naslednik nekoga ko je iza vas ostavio neizbrisiv trag. Lajpcig je danas promovisap zamenu za nezamenjivog Tima Vernera, koji je u protekle četiri sezone postigao 95 golova na 159 utakmica u svim takmičenjima. U pitanju je odlični norveški napadač Aleksander Serlot (24), koji iza sebe ima blistavu sezonu u turskom Trabzonu, ali će sada morati da se dokaže na višem fudbalskom nivou.

Lajpcig je za Serlota platio 20.000.000 evra i moraće da izdvoji još 4.000.000 evra za bonuse, a prethodno su morali da se raskusuraju Kristal Palas i Trabzon, s obzirom da je turski klub imao opciju otkupa igrača po isteku pozajmice za 6.000.000 evra. Norvežanin je potpisao petogodišnji ugovor sa novim klubom i zadužio dres sa brojem 19.

Izabrane vesti

"Veoma smo srećni zbog dolaska Aleksandera Serlota. Uspešno ostvarenje ovog prilično složenog posla moglo je da bude moguće samo uz ozbiljan timski rad sportskog menadžmenta. Aleksander se savršeno uklapa u našu filozofiju i bio je deo slagalice koji je nedostajao našem timu u ovoj sezoni", rekao je generalni direktor kluba Oliver Mintclaf.

Serlot je tražio sebe tokom karijere. Njegove kvalitete je vrlo rano spoznao Rozenborg, koji ga je doveo sa 18 godina u svoj omladinski pogon, ali je uspeo samo da se upiše u strelce u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Krusejdersa. Pozajmica u Bodo Glimtu mu je izuzetno prijala, a onda se pojavio Groningen koji ga je u novembru 2015. godine otkupio za 750.000 evra. Samo godinu dana kasnije prešao je u Midtjiland, gde je eksplodirao u prvom delu sezone 2017/2018, a onda je reagovao Kristal Palas i u januaru 2018. godine ga doveo za obeštećenje od 9.000.000 evra.

Ali nakon što je postigao samo jedan gol na 20 utakmica u dresu londonskog kluba usledile su pozajmice, prvo u Gent u sezoni 2018/2019 (pet golova na 22 meča), a onda ona ključna u Trabzon. Serlot je u Turskoj potpuno sazreo kao napadač i počeo da rešeta mreže, pa je na 49 utakmica postigao čak 33 gola.

S obzirom da je Lajpcig klub koji izuzetno brine o budućnosti, Serlot je zbog svoje mladosti i mogućnosti da donese dodatni profit klubu predstavljao idealnu opciju za nemački klub iz svih uglova. Ipak, sa sobom će nositi težak teret koje je iza sebe ostavio Timo Verner.

"Posle prvih nekoliko razgovora brzo mi je postalo jasno da želim da igram za Lajpcig. Klub je prošle sezone privukao pažnju impresivnim performansama u prvenstvu, ali posebno u Ligi šampiona. Ofanzivni stil igre koji forsira Julijan Nagelsman idealan je za moj način igre. Radujem se izazovima u Bundesligi", rekao je raspoloženi Serlot.

Serlot je postao zvanično treće najskuplje pojačanje Lajpciga u istoriji, posle Nabija Keite (29.750.000 evra) i Danija Olma (21.000.000), iako je izvesno da će ukupna cifra kad budu ispunjeni bonusi premašiti sumu koja je izdvojena za bivšeg igrača Dinamo Zagreba.



tagovi

Aleksander Serlot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara