©FSS
©FSS

Nova bruka izgubljene generacije: Za gledanje mučno, rezultatski tužno

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.03.24. | 21:27

Posle debakla u Engleskoj, mlada reprezentacija Srbije odigrala nerešeno (1:1) sa Luksemburgom i svela šanse za plasman na EP na teoriju

Menjali su se selektori i rivali, ali je krajnji ishod praktično svaki put bio isti. Nisu se sadašnji mladi reprezenttativci Srbije proslavili pod komandom Gorana Stevanovića, doživeli su istorijsku bruku predvođeni od strane Dušana Đorđevića u vidu poraza 1:9 od Engleske, a debakl ne mnogo manji od poniženja u Notingemu pretrpeli su večeras u Luksemburgu gde su protiv skromne selekcije domaćina osvojili samo bod (1:1).

Promena na selektorskoj klupi posle izazova na Ostrvu i dolazak Ljubinka Drulovića na selektorsku klupu predstavljali su poslednji pokušaj buđenja generacije čije smo raspadanje imali priliku da gledamo iz ciklusa u ciklus, međutim slobodan pad nastavlio se i sa aktuelnim selektorom. Bezidejno izdanje, protiv protivnika čiju okosnicu čine igrači iz domaćeg prvenstva, sa poluprofesionalnim statusaom, donelo je Srbiji samo bod i tako mladu reprezentaciju ostavilo samo u teoriji u borbi za Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Rani gol Stefana Mitrovića, koji je u 4. minutu iskoristio nesporazim igrača iz poslednje linije domaćina i poklonjenu loptu pretočio u vođstvo, ispostavio se kao nedovoljan da poremeti disciplinovane Luksemburžane koji su nastavili da strpljivo čekaju priliku da odgovore prepustivši posed gostima.

Sa druge strane, lopta u nogama kao da je samo smetala Orlićima koji su bili bez adekvatnog rešenja i kreativnosti predstavljali potpuno bezopasnog protivnika. Bezidejna igra, tokom većeg dela utakmice mučna za gledanje, na naplatu je stigla početkom nastavka, a račun je ispostavio kapiten Luksemburga. Migel Gonsalveš, defanzivac Didelanža koji nije uspeo da se dokaže u omladincima portugalskog Žil Visentea, iskoristio je lošu reakciju Veljka Ilića i poslavši lopštu u golmanov ugao slobodan udarac sa oko 17 metara je pretočio u izjednačenje.

Imperativ pobede i izjednačujući gol Luksemburga su umesto dodatnog pokretača za Orliće predstavljali praktično okidač za rušenje kule od karata, te se većina akcija mlade reprezentacije Srbije završavala potezom više i bez jasne ideje. Urušavanjem koncepta, koji je bio upitan i do izjednačujućeg gola, usledile su sebične odluke u ofanzivi i utisak da su igrači fokus sa timskog učinka preusmerili na individualno predstavljanje čime su olakšali put Luksemburžanima do četvrtog boda u aktuelnim kvalifikacijama.

U kojoj meri je bod protiv Srbije uspeh za domaćina, odnosno bruka za Orliće, na najbolji način oslikava podatak da je večerašnji protivnik naših fudbalera u prethodnih 20 utakmica upisao 18 poraza uz po jedan remi i pobedu. Istovremeno, Luksemburžani su primili 54 gola, zatresavši mrežu samo protiv Republike Irske, Severne Irske i Azerbejdžana.

Remijem na večerašnjem gostovanju Drulovićevi izabranici su stigli do sume od 10 bodova, pet manje od Engleske i Ukrajine, te četiri kolapre kraja prvo mesto ostaje dostižno samo u teroriji, posebno kada se uzme u obzir da je pred Englezima vrlo lak raspored, dok blede Orliće očekuju dva susreta sa Ukrajinom.

Eventualni neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo predstavljao bi ujedno i kraj izgubljene generacije čija jedina zaostavština ostaju razočaranja i brukanja, bez praktično ijednog plasmana na završnicu nekog takmičenja.

Luksemburg - Srbija 1:1 (0:1)

/Gonsalveš 51 - Mitrović 4/

Luksemburg: Šedvajler, Tores, Agostineli, Siner, Lohel, Flik, Berberi (74. Korea), Gonsalves, Englaro (86. Beverli), Rodriges (74. Hoka), Embalo (59. Videira).

Srbija: V. Ilić, Kovačević (86. Lazetić), M. Ilić, Drezgić, Lazić (79. Mimović), Lukić, Stevanović, Prijović (69. Pantović), Kabić (79. Miladinović), Vlahović (69. Gluščević), S. Mitrović.



tagovi

mlada reprezentacija Srbijekvalifikacije za ep u21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara