Korner zastavica na Ol Trafordu (Reuters)
Korner zastavica na Ol Trafordu (Reuters)

Nova odlaganja u Premijer ligi: Junajted ne igra za vikend protiv Brajtona

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 20:04

Uz meč na Old Trafordu odložene još četiri utakmice 18. kola

Korona virus nastavlja da pravi ozbiljne probleme organizatorima u Premijer ligi. Sinoć je odbijen zahtev Lestera i Totenhema za odlaganjem meča koji je trebalo da bude odigran večeras, jutros je ipak odlučeno da Lisice i Pevci čiju su igrački kadrovi desetkovani koronom neće istrčati na teren King Pauer stadiona. Reč je o utakmici 17. kola, a tokom dana Mnačester Junajted je na zvanično tviter profilu potvrdio da predstojećeg vikenda neće odigrati meč 18. kola protiv Brajtona. Razlog je ponovo Kovid-19 zbog kojeg tim sa Old Traforda trenutno ima samo sedam fudbalera u optiaciju.

Imali smo prilike danas da vidimo i konferenciju razočaranog trenera Brentforda Tomasa Franka koji smatra da bi Premijer liga trebalo da odloži celo 18. kolo i da timovima vremena da "stanu na noge".

Izabrane vesti

Ljudi iz organizacije najkonkurentnije lige Evrope doneli su odluku na osnovu smernica medicinskih savetnika i to nakon izbiljanja korone u redovima Junajted, kako kod igrača, tako i klupskog osoblja.

"Mančester junajted potvrđuje da je premijerligaška utakmica protiv Brajtona, zakazana za subotu 18. decembr u 13.30, odložena i da će biti odigrana u dogledno vreme", stoji u saopŠtenju Crvenih đavola u kojem se takođe navodi sledeće: "Zdravlje igrača i osoblja je prioritet. Imajući u vidu broj zaraženih igrača i članova osoblja koji su morali u izolaciju zbog Kovida-19, klub nije imao drugu opciju nego da odloži meč. Takođe ćemo na kraći period prekinuti sve trenažne procese u Karington trening komplesksu kako bismo smaljili rizik od daljeg širenja virusa."

Junajted će tako preskočiti dve utakmice koje je trebalo da odigra u razmaku od utorka do subote budući da mu je odložen i duel sa Brentfordom u sklopu 17. kola. U istoj rundi, korona je stala na put i odigravanju meča između Barnlija i Votforda.

Nešto kasnije u četvrtak Premijer liga objavila je da su zbog korone odložene još četiri utakmice 18. kola. Reč je o duelima: Sautempton - Brentford, Votford - Kristal Palas, Vest Hem - Norič i Everton - Lester.


tagovi

Mančester JunajtedKorona

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara