Frenki de Jong (©Reuters)
Frenki de Jong (©Reuters)

Nova opcija za De Jonga i Barselonu - Čelsi

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 09:57

U Londonu razmišljaju da uz novac za Aspilikuetu i Alonsa traže i holandskog vezistu

Dugo već traje natezanje na relaciji Barselona - Frenki de Jong - Mančester junajted, a u čitavu priču mogao bi da se umeša i Čelsi.

Plavci su, po pisanju katalonskog Sporta, rešili da iskoriste veliku želju Barselone da dovede Cezara Aspilikuetu i Markosa Alonsa, te da uz novac za pomenuti tandem traže i holandskog vezistu.

Izabrane vesti

Barselona već ima dogovor sa Mančester junajtedom vredan fiksnih 75.000.000 evra plus još potencijalnih 10.000.000 kroz bonuse, ali moguće je da bi poziv iz Londonda promenio mnogo toga. Pre svega odluku De Jonga, koji uporno odbija transfer na Old Traford.

Svestan je bivši fudbaler Ajaksa da s Junajtedom, bar u predstojećoj sezoni, neće imati priliku da igra na najvećoj sceni pošto se Đavoli nisu plasirali u Ligu šampiona, a kako u Barseloni ima garantovanih 20.000.000 evra godišnje, ne žuri mu s odlaskom.

U Čelsiju bi, međutim, dobio priliku da se bori za trofej Premijer lige, kao i da nastupa u elitnom evropskom takmičenju, ali je dilema da li bi u mnogo jačoj konkurenciji imao veću minutažu nego na Kamp Nou, gde je prethodne tri sezone bio standardan. Ipak, s obzirom na želju kluba da ga proda, pitanje je koliko bi igrao ukoliko odbije odlazak.

Imajući u vidu Aspilikuetine (32) i Alonsove (31) godine, kao i da su ušli u poslednju godinu ugovora, Čelsi nije u poziciji da traži veliki novac za njih, a odlazak De Jonga u suprotnom smeru značajno bi prijao Barseloninom budžetu. Ali potencijalnih 85.000.000 od Junajteda možda i više...


tagovi

Frenki de JongBarselonaMančester JunajtedČelsiLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara