Pantović (©Starsport)
Pantović (©Starsport)

Nova polusezona, ali sve po starom: TSC i dalje najjači gost Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.02.24. | 17:09

Vicešampion Srbije preživeo nalete IMT-a i stigao do nova tri boda na strani – 2:0

TSC je uspeo da započne proleće pobedom i nagovestio da će ono da miriše na Evropu. Uspela je ekipa Žarka Lazetića da savlada neugodni IMT, mnogo teže nego što se možda i očekivalo. Meč je mogao da ode u sasvim suprotnom pravcu, da je formalni domaćin na ovoj utakmici umeo da iskoristi svoje prilike na vreme.

Dodao je gas vicešampion Srbije nakon toga i stigao do vrlo vredne pobede, koja ga drži na trećoj poziciji sa čak osam bodova prednosti ispred prvog pratioca Čukaričkog. Ostaje tim iz Bačke Topole i dalje najjači gost u Mozzart Bet Superligi, ponovo je upisao tri boda na strani i još jednom uspeo da sačuva mrežu, ruku na srce danas teškom mukom – 2:0.

Izabrane vesti

Traktoristi su još jednom bili tvrd orah za lomljenje, nisu primili pogodak u momentima kada je TSC dominirao, da bi zatim oni stvarali šanse i napadali. Kapiten ekipe, Miloš Luković, poneo je epitet tragičara, ne samo zbog neiskorešćenog penala već i zbog niza prilika u kojima se našao, a u kojima je odbrana gostiju izašla kao pobednik. Pokazao je mladi centarfor kvalitit da se nađe u prilici, izostala je samo završnica. Epitet heroja podeliće defanzivci Topolčana, predvođeni raspoloženim Veljkom Ilićem i Nemanjom Stojićem.

Dominantiji je bio vicešampion u prvom delu, držao više loptu u svojim nogama i stvorio više prilika za pogodak. Prvi je zapretio Aleksandar Ćirković, ali tek da se razdrma čuvar mreže Miloš Gordić. Savršena akcija ofanzivaca TSC-a izrodila je pogodak, koji nije priznat zbog ofsajda. I Milošu Pantoviću je malo nedostajalo da zatrese mrežu Traktorista, kada je glavom gađao pored stative.

Uspeli su pred kraj poluvremena da se probude fudbaleri formalnog domaćina na meču, Nikola Terzić je imao priliku iz slobodnog udarca, dok je Luka Luković sa distance hteo da plasira loptu u mrežu. Završna reč pripala je Topolčanima, Nemanja Petrović je odapeo iz voleja i stavio na test Miloša Gordića.

Odmah na početku drugog poluvremena hladan tuš za TSC: Vladimir Radočaj je centrirao, lopta je zakačila ruku Nemanje Petrovića i Traktoristi su dobili penal. Ipak, kapiten IMT-a Miloš Luković je sa bele tačke šutirao pored gola. Kazna je zamalo stigla na drugoj strani, dodavanje Aleksandra Ćirkovića nije iskoristio Ivan Milosavljević jer je sa svega nekoliko metara bio neprecizan. Rasplamsala se borba na terenu, obe ekipe su zaigrale za nijansu ofanzivnije, domaći tim je bio bliži pogotku. Uspeo je tim iz Bačke Topole da preživi kanonadu nakon sat vremena igre, udarac Vladimira Radočaja je Veljko Ilić skrenuo u okvir gola, nakon čega je Nikola Glišić pogodio na liniji gola Nemanju Stojića.

Vicešampion je uspeo da preživi nalete Traktorista i dođe do prednosti preko kombinacije Saše Jovanovića i Miloša Pantovića. Poslao je loptu po zemlji prošlosezonski najbolji igrač Mozzart Bet Superlige, te je nekadašnjem napadaču Voždovca preostalo samo da je prosledi u mrežu.

Sve dileme oko pobednika rešene su desetak minuta pred kraj. Dimitrios Džinović je oborio Marka Rakonjca, a sa bele tačke je svoj prvenac u dresu TSC-a postigao Bence Šoš.

IMT – TSC 0:2 (0:0)

/Pantović 70, Šoš 83 pen/

Stadion: TC Stadion

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

Žuti karton: M. Luković, Terzić, Džinović (IMT), Kuveljić, Stojić, Antonić, Ćirković (TSC)

IMT (4-4-2): Gordić 6 – Glišić 6, Vuković 6 (od 43. Džinović 6), Delević 6, P. Ćirković 6 – Terzić 6 (od 71. Lutovac 6,5), Kijevčanin 6 (od 71. Zulfić 6), Vukić 6, Radočaj 6,5 (od 86. Bilups) – L. Luković 6,5 (od 86. Arsić), M. Luković 6

TSC (4-3-3): Ilić 7 – Cvetković 6,5, Antonić 7, Stojić 7, Petrović 6 (od 80. Šoš 7) – Milosavljević 6 (od 62. Jovanović 7), Kuveljić 7, Vulić 6,5 (od 80. Pejić) – A. Ćirković 7, Milovanović 6 (od 62. Rakonjac 6), Pantović 7 (od 76. Stanić)

Igrač utakmice: Miloš Pantović (TSC)

MOZZART BET SUPERLIGA - 20. KOLO

Petak

Radnik - Čukarički 0:3 (0:2)

/Miladinović 1, 18, Abubakar ag 73/

Subota

Železničar - Novi Pazar 2:2 (2:1)

/Đorđević 8, Romanić 45 - Karaklajić 33, Suma 90 pen/

Javor - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 62/

Vojvodina - Mladost 1:1 (0:0)

/Radulović 83p - Eze 96/

Crvena zvezda - Voždovac 2:1 (2:0)

/Rodić 9, Olajinka 16 - Nešković 86/

Nedelja

Radnički 1923 – Radnički Niš 3:2 (2:0)

/Vižđi 6, Vidosavljević 47, 59 - Bamidele 73, Cvetković 85/

IMT - TSC 0:2 (0:0)

/Pantović 70, Šoš 83p/

Ponedeljak

16.00: (2,30) Napredak (3,30) Spartak (3,20)



tagovi

TSC Bačka TopolaMiloš PantovićIMTMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara