Nova šansa za Stefana Mitrovića, teško će biti mesta i za Kataija i za Krasoa

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.12.23. | 09:59

Šta konkretno može da promeni Vladan Milojević?

Uživaće danas Vladan Milojević u Ljutice Bogdana, jer će u Medija Centru Marakane biti mnogo poznatih lica, spremnih da mu stisnu ruku i čestitaju na povratku u Crvenu zvezdu. Međutim, zna iskusni stručnjak da je za njega drugi mandat na Marakani počeo, i da ga do 10. februara, kada počinje drugi deo sezone Mozzart Bet Superlige, čeka spartanski rad.

Pre svega da napravi zdravu i homogenu grupu unutar svlačionice, što pod Barakom Baharom Crvena zvezda nije bila. Moraće Vladan Milojević, kao njegov prethodnih, da seče bez emocija, jer srpski šampion trenutno ima preglomazan igrački kadar. Zavisiće Milojevićeve odluke i od aktivnosti sportskog sektora, odnosno potencijalnih prodaja.

Izabrane vesti

Ali i bez toga jasno je da će Vladan Milojević morati da napravi određene korekcije i kako zna i ume napravi balans u ekipi. Crvena zvezda je pod Barakom Baharom bila ofanzivno potentna, pravila veliki broj prilika, ali je, stručno rečeno, iza lopta igrala ispod svakog nivoa. Taj taktički segment predstavljao je jedan od zaštitnik znakova Vladana Milojevića u prvom mandatu...

Ali igrački kadar iz 2017. godine koji je zategao posle gubitka titule na Voždovcu i ovaj današnji nemaju mnogo dodirnih tačaka. Sada ima mnogo više širine, talenta i atlecizma...

Postulati Vladana Milojevića, bar u prvom mandatu, bili su jasni. Voleo je Zvezin Klark Kent da ima brzinu na krilnim pozicijama, i izvlačio više od maksimuma od Slavoljuba Srnića, starog znanca iz Čukaričkog. Kasnije se oslanjao i na moći Nemanje Radonjića, koji je, bar u većini evropskih mečeva, bio ključni faktor. Upravom pod Vladanom Milojevićem, rođeni Nišlija je napravio ključni korak u karijeri i nagovestio da može da predstavlja reprezentativni kalibar.

Prevedeno na današnje vreme, bar na prvu loptu, to znači da bi Vladan Milojević mogao da uradi sve što je u njegovoj moći da resetuje karijeru Stefana Mitrovića. Jer mladi reprezentativac Srbije poseduje osnovni parametar u Milojevićevom trenerskom sistemu – brzinu.

Momak rođen u Kanadi bio je jedan od izuma Baraka Bahara na pripremama. Igrao je kao ful bek bolje nego prethodne takmičarske godine, ali je brzo pao u drugi plan. Do te mere da je od 1. novembra, zaključno savečitim derbijem, odigrao svega 90 minuta (dve utakmice) u Mozzart Bet Superligi. Tržišna vrednost Stefana Mitrovića je, usled manjka utakmica, u padu, mada i dalje postoji interesovanje za njega iz MLS-a.

Često je Vladan Milojević znao da kaže u intervjuima da ljudi u Srbiji imaju malo arhaičan pogled na fudbal, odnosno da i dalje volimo igrače koji znaju da majstorišu. Odnosno da samo retki timovi mogu da ih istrpe...

Crveno-beli trenutno imaju u rosteru Aleksandra Kataija i Žan Filipa Krasoa. Deluje da Barak Bahar ni jednom od njih znao da priđe. Posebno se to odnosi na ofanzivca iz Obale Slonovače, koji je na maestralan način odradio pripremni period i i počeo sezonu u Mozzart Bet Superligi. Od kakvog je materijala satkana pokazao je i za tri minuta u večitom derbiju, kada je fintom i trkom sa malog fudbala iskreirao šansu Kataiju. Pravi fudbalski lenjivac koji bi uz malo strpljenja morao da otključava sve niske blokove u domaćem ataru. Slično kao Katai... Veliko je pitanje gde ih i kako vidi Vladan Milojević. Teško da će za obojicu biti mesta, odnosno da će novi trener moći da im garantuje minutažu.

Ima tu još mnogo pitanja. Primera radi kod Vladana Milojevića je Mirko Ivanić istinski patio, ali je u međuvremenu postao jedan od najuticajnijih igrača kluba. Odnos pun uspona i padova imao je i sa Gelorom Kangom. Milojević je praktično aminovao njegovu prodaju u prašku Slaviju u zimu 2018. godine.  



tagovi

Stefan MitrovićŽan Filip KrasoAleksandar Katai

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara