Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Nova srpska senzacija: Brz je kao Sane i u februaru bi mogao da potpiše za Benfiku

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.07.20. | 15:31

Čeka se samo proslava punoletstva, Voždovac traži tri miliona evra za Luku Cvetićanina

Još u pionirskim danima, dok je igrao za Partizan, Luka Cvetićanin je projektovan kao potencijlno velika nada srpskog tržišta. Brzinom je rušio brojne barijere, nije mu trebalo mnogo vremena da i na superligaškoj sceni nagovesti ogroman potencijal. Pre svega brzine kvalitete.

Voždovac se danas na zvaničnom sajtu pohvalio da je momak rođen 2003. godine na jednom treningu dostigao brzinu u punom sprintu od 35, 2 kilometara na sat. Rezultat na nivo top takmičenja i Lige šampiona. Primera radi: Kilijan Mbape u punom sprintu dostiže brzinu od 38 kilometara na sat. Leroj Sane i Mo Salah su negde na nivou Cvetićanina, baš kao i standardni reprezentativac Srbije Nemanja Radonjić. S tim što mladi krilni fudbaler Voždovca ima resurse da napravi iskorak i poboljša rezultate.

Izabrane vesti

Brzina je parametar koji emisari brojnih evropskih klubova prvo primete, pa onda ne treba da čudi što Voždovac sprema senzacionalan transfera. Nalik onom kada je Stuparević otišao u Votford za tri miliona evra .

Prema saznanjima MOZZART Sporta Juventus je pokazao blago interesovanje za Luku Cvetićanina, ali je momak iz Banata trenutno najbliži potpisu za Benfiku. Lisabonski Orlovi su hteli odmah da završe priču i kaparišu omladinskog reprezentativca Srbije. Međutim, moraće da sačekaju punoletstvo Luke Cvetićanina u februaru naredne sezone, kako bi kompletirali transfer. Nezvanično se može čuti da Voždovac minimalno traži tri miliona evra, i da ispod te cifre neće pregovarati o potencijalnoj prodaji.

Benfika je i pored toga vrlo zagrejana da nastavi kupovinu talentovanih igrača sa ovdašnjeg podneblja. Primera radi najveći portugalski klub je kao tinejdžere doveo Luku Jovića i Ivana Šaponjića, pre toga i Lazara Markovića...

Prošle sezone Cvetićanin je odigrao 430 minuta za Voždovac na 13 prvenstvnih utakmica. 


tagovi

Luka Cvetićanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara