Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)
Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)

Novac opet pobedio, PSŽ dao Vajnaldumu duplo više od Barselone - plata između 24.000.000 i 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.06.21. | 17:34

Transfer bi trebalo da bude završen navodno do ponedeljka uveče, De Jong i Depaj izgleda nisu uspeli da ga ubede da izabere Kamp Nou

Prvo pojačanje Pari Sen Žermena za takmičarsku 2021/22 biće Žoržinjo Vajnaldum, potvrdili su svi relevantni fudbalski izvori na Starom kontinentu!

Novac je opet pobedio! Iako je imao usmeni dogovor s Barselonom, a na stadionu Kamp Nou sve bilo spremno za promociju novog veziste, Pari Sen Žermen je u prethodnih 48 sati poslao ponudu o kakvoj u Kataloniji mogu samo da maštaju s obzirom na tešku finansijsku situaciju, a holandski Telegraf i francuski Radio Monte Karlo kao ugledni mediji koji gotovo nikada ne greše javljaju da je novac upravo doneo prevagu posle koje više nije bilo povratka.

Izabrane vesti

13. jun, 21.00: (1,70) Holandija (3,50) Ukrajina (5,50)

Vajnaldum je sa PSŽ dogovorio trogodišnji ugovor koji bi, prema najavama Telegrafa, trebalo da bude aktiviran već do ponedeljka uveče. RMC je nešto opušteniji po tom pitanju i tvrdi da će transfer sigurno biti realizovan do prve utakmice Holandije na Evropskom prvenstvu 13. juna protiv Ukrajine. Vajnaldum svakako želi da se transfer završi što pre kako bi se maksimalno posvetio obavezama u reprezentaciji.

Sve se okrenulo s jednim pozivom sportskog direktora Leonarda. On je bio u stalnim kontaktima sa Vajnaldumovim agentom Hamfrijem Nijmanom, kome je otprilike u petak stigla ponuda za platu duplo veću od one koju je davala Barselona u tom momentu. Niko nije potpuno siguran koliko je novca Vajnaldum dobijao od Barse, najavljivalo se da će biti manje nego što je dobijao u Liverpulu što je oko 5.500.000 evra. Pominje se stidljivo da je u Barseloni trebalo da zarađuje oko 4.000.000 evra, s tim da se sada pojavljuju informacije da će na Parku prinčeva dobijati između 8.000.000 i 10.000.000 evra što se otprilike poklapa sa svim prethodnim detaljima.

Ovo je ne samo velika pobeda Pari Sen Žermena već i Maurisija Poketina koji o Vajnaldumu sanja još iz vremena kada je bio na klupi Totenhema. Sada su se okolnosti savršeno poklopile, Vajnaldum stiže kao slobodan igrač pošto mu istekne ugovor na Enfildu, a PSŽ dobija unikatnog vezistu koji daje novu dimenziju igri u odnosu na ono što Poketino već ima na raspolaganju. Pored posla koji je obavio Leonardo s finansijskim detaljima, Poketino je uradio veliki deo pošto je sa Vajnaldumom razgovarao preko telefona i predstavio mu kompletan projekat za narednu sezonu i budućnost, gde bi dugogodišnji igrač Liverpula bio jedan od glavnih prvotimaca. S obzirom da ne mora da plati obeštećenje, PSŽ je mogao da buše široke ruke i ponudi holandskom vezisti ne samo veću platu, već i odlične uslove po pitanju bonusa za potpis i provizije za agenta.

Barselona je posle ozvaničenja transfera Serhija Aguera, Erika Garsije i Emersona Rojala ostao bez zvučnog imena u veznom redu. Poslednji sastanak oči u oči sa Vajnaldumovim advokatom Janom Kabaltom prvi čovek katalonskog giganta Đoan Laporta, te direktori Mateu Alemani i Rafa Juste imali su 25. maja kada je postignut usmeni dogovor za transfer. Kada je prste umešao PSŽ sve se okrenulo naopačke. Barselona nije htela ni da pomisli da izjednači ponudu iz Pariza, što je samo ubrzalo Vajnalduma da izabere Park prinčeva pre Kamp Noua. Ne samo zbog novca, već i projekta oko kojeg PSŽ želi da se konačno domogne titule evropskog šampiona.

Ronald Kuman je praktično imao jednog od svojih omiljenih igrača iz reprezentativnih dana na dlanu, a kada je PSŽ uskočio Mundo Deportivo tvrdi da su novi preokret pokušali da izboksuju saigrači iz Holandije Frenki de Jong i Memfis Depaj, koji takođe tek treba da potpiše u Kataloniji. No, to izgleda nije pomoglo mnogo, jer je sada sve spremno za promociju u Gradu svetlosti.



tagovi

Žoržinjo Vajnaldumletnji prelazni rok 2021BarselonaPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara