Novi kondicioni trener reprezentacije: Kod mene neće biti foliranja

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.01.20. | 14:02

Na Terazijama 35 mnogo očekuju od Andrije Milutinovića

Veliko pojačanje dobio je FS Srbije odlukom Andrije Milutinovića da prihvati poziv sa Terazija 35 i postane koordinator za fizičku pripremu i rehabilitaciju igrača u svim reprezentativnim selekcijama. Bogato iskustvo ima Milutinović, reč je o čoveklu čije moći su osetili i neki od najvećih fudbalera današnjice.

Novi član stručnog štaba Orlova je u fudbalskim krugovima poznat kao neko ko individulanim radom pomaže igračima da podižu sopstvene standarde i budu konkurentniji na najvišem nivou. Od sada se očekuje njegov veliki doprinos kada su u pitanju reprezentativne selekcije. Posebno A selekcija, sa ćijim članovima je Milutinović danonoćno radio.

Izabrane vesti

“Da,  pomagao sam im direktno ili indirektno, mislim da sam sa svima radio. Ja ću malo da budem i mudar u ovoj situaciji. Slušao sam ih 15 godina i znam sve…I kad im šta smeta, kada najbolje treniraju, oko iteziteta treninga, pa ishrana…Znam sve, i ko folira i ko ne folira. I mislim da ću to morati da iskoristim kao svoju prednost u ovom trenutku. Pretpostavljam da će oni ovo videti, ali oni već znaju da to što znam koje su im slabosti, da će sve to biti prednost svih nas zajedno. Jer se neće pozivati na te svoje slabosti kada sam ja tu, znaće da ja znam…”, poručio je u razgovoru za zvanični sajt FSS Andrija Milutinović.

Radio je u Interu i Ukrajini, ali na poziv iz FSS gleda kao na krunu karijere.
Da, bio sam član mlade reprezentacije u jednom periodu, onda me put vodio kroz neke klubove u Evropi i koliko god da je to bila moja želja i želja nekog prethodnog rukovodstva da budem deo Fudbalskog saveza, mislim da ja nisam bio ranije dorastao ovakvom sistemu. Sada sa mojim godinama i pogotovo mojim iskustvom mislim da se sve poklopilo, tako da sam potpuno spreman da se psihički posvetim novom zadatku, da to bude moj primaran posao. Ovo je trenutak o kome sam ja i maštao i sanjao, shvatam ga kao krunu svoje karijere. Radio sam i u Interu iz Milana, imao potpuno istu funkciju i zadatak kao sada u Savezu, ali ako bih to sada upoređivao, ipak je ovo za mene barem dva stepena više, jer raditi u organizaciji kao što je Fudbalski savez jedne zemlje apsolutno je nešto što podrazumeva maksimum mojih očekivanja”.

O funkciji i poslu koji će obavljati…
“U ovom trenutku moja primarna želja je da se u narednih dva meseca posvetim „A“ timu kako bi ostvarili želju svih nas i plasirali se na Evropsko prvenstvo. Malo je vremena za neke korenite promene, ali i dovoljno vremena da se stvari postave na mesto koje bi ja želeo. Navešću primere, uvešćemo odmah neke preglede, tipa kako nam igrači dolaze slede kontrola krvi, urina…Neko od njih je igrao u petak, subotu ili nedelju, tako da moramo imati kompletne analize, imaćemo kompletne njihove podatke sa treninga i utakmica iz prethodnih nedelja i samim tim ćemo dočekati okupljanje spremniji nego što je to do sada bilo, u to sam potpuno siguran. Gađanjem direktno u metu sa odgovorom kroz analizu krvi i urina imaćemo stanje njihovog organizma. Zadatak je na meni da malo probudim svest kod naših ljudi i kroz naučne, pravilne parametre prenesemo informacije do selektora, igrača i budemo jedan medicinski staf koji će njima da bude od velike pomoći. To je što se tiče medicinskog dela, a što se tiče fizičke pripreme o tome možemo mnogo da pričamo, jer postoje mesta koja su potpuno nerazvijena u tom smislu u našoj zemlji a Fudbalski savez kao krovna organizacija mora time da se bavi. Moja neka ideja i želja, a uveren sam da ću u tome uspeti, jeste da edukujemo sve ljude iz raznih delova Srbije, kako bi na odgovarajući način razvijali decu na pravilan način a ne da nam se događa da dolaze igrači od 17 ili 18 godina i onda čujemo, nije razvio ovo ili ono zato što se negde tako radilo …Moramo da postavimo sistem i dobijemo sliku svih igrača koji prolaze kroz reprezentativne selekcije, sve do A“ tima. Uglavnom, mnogo je stvari, mnogo ideja…”, dodao je Milutinović.

(FOTO: FSS)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara