Novi Pazar traži još jednu potvrdu

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.08.22. | 15:16

Tim sa Jošanice želi četvrti uzastopni trijumf u Mozzart Bet Superligi

Pazarci su u poslednja četiri prvenstvena duela s Napretkom popravili međusobni skor, s obzirom da su oba puta slavili kao domaćini, dok su iz Kruševca dva puta doneli po bod. I prolazno vreme je drugačije u odnosu na prošlu sezonu, kada je Novi Pazar opstanak overio tek posle baraža sa IMT-om, a Napredak se u plej-ofu, barem na papiru, borio za izlazak u Evropu.

Svesni su, ipak, trener Vladimir Gaćinović i njegovi puleni da sve to, uz maksimalan učinak na tri prethodna meča u Mozzart Bet Superligi, ne garantuje trijumf u utakmici sedme prvenstvene runde pred praznim tribinama Džaizkoin arene zakazanoj za petak (20.00).

Izabrane vesti

"Sutrašnju utakmicu svrstavam u najteže do sada. Dolazi nam u trenutku kad moramo da pokažemo ko smo i šta smo. Nećemo da stavljamo nikakav pritisak pred igrače, ali pojavljuje se neki imperativ jer moramo da se predstavimo u pravom svetlu. Dosta dobro smo radili tokom sedmice, što je normalno u dobrom raspoloženju. Sklonili smo euforiju u ćošak. Smatramo da nam nije potrebna i da nije dobar saveznik", mirne glave govori Gaćinović.

Sedmoplasirani Plavi na istom su bodovnom učinku (9) kao i TSC na petom mestu, dok stari takmac iz Kruševca na 14. poziciji ima malo bodova, svega dva, ali i kvalitetne pojedince još uvek bez izražaja u dosadašnjem takmičenju.

"Znamo da je Napredak odlična ekipa, ali smo svesni svojih kvaliteta i mogućnosti. Upravo tako ćemo i da se postavimo, da izađemo u punom ritmu, maksimalno pripravni i ozbiljni, koncentrisani i disciplinovani. Uostalom, takvi smo bili i u prethodnih šest kola", konstatuje strateg superligaša sa Jošanice.

"Kadrovski ne stojimo loše, ali sigurno nećemo imati Mustafu Mujezinovića. Povredio se protiv Radničkog u Nišu. Nadam se da će svi ostali da budu na broju. Učinićemo sve da odigramo dobro. Nadam se pozitivnom rezultatu, ali videćemo šta će utakmica da donese. Optimista sam", dodaje iskusni kormilar Pazaraca.

Štoper Slobodan Rubežić deli Gaćinovićevo mišljenje. Smatra da sledi zahtevnih i teških 90 minuta protiv Čarapana.    

"Napredak dođe kao potvrda svega što napravili do sada. Džaba svi bodovi koje smo doneli, ako sada ne poentiramo kući, iako smo bez publike. Očekuje nas potvrda prethodnog rada. Biće posla za sve, kao i na svakoj utakmici. Kvalitetna su ekipa sa opasnim napadačima. Znam dobro i Bojana (Čečarića) i Petra Mićina i Marka Šarića. Sve su to odlični igrači. Na nama je da im ne dozvolimo da rade ono u čemu su najbolji, što znači da pristup mora da bude na vrhunskom nivou", kaže član idealnog tima šestog kola Mozzart Bet Superlige.

Momak koji trenutno igra fudbal karijere, što nije promaklo klubovima iz Izraela i Saudijske Arabije, navodi samopouzdanje kao mogući X faktor.

"To je najbitnija stvar u fudbalu. Bez samopouzdanja si mrtav. Imamo poštovanje, ali ne i respekt prema rivalu. Pristup je isti, nebitno da li je u pitanju Napredak, Javor ili Radnički iz Niša. Uvek idemo da pobedimo", zaključuje 22-godišnji Rubežić.


tagovi

Vladimir GaćinovićSlobodan Rubežić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara