Kasper Tengstet (©Rozenborg)
Kasper Tengstet (©Rozenborg)

Novi poslovi najboljih trgovaca Evrope: Skandinavski barut na fitilju Benfike, samo čeka da eksplodira

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 12:14

Na Luž stižu Kasper Tengstet i Andreas Šjelderup, a statistika obećava zanimljive karijere

Svojevremeno su Žoao Feliks, Darvin Nunjez, Ruben Dijaš i ostali unosni poslovi punili klupsku kasu, sada fudbalski svet balavi za Encom Fernandezom i Gonsalom Ramosom, ali Benfika ovog puta udara šakom u sto i kaže: ne može! Jer želi sportski rezultat. I želi uvek najbolje mlade igrače, pa tako već razmišlja i o novoj generaciji asova koji će zaludeti Evropu.

Poslednji projekti Orlova stižu iz skandinavskih zemalja, a njihova statistika zaista obećava, iako nije reč o bombastičnim imenima, jer malo ko je čuo za Andreasa Šjelderupa i Kaspera Tengsteta.

Izabrane vesti

Šjelderup ima tek 18 godina, a već je sa 10 golova u dresu Nordsjilanda najbolji strelac danskog prvenstva. I kao takav interesantan mnogim evropskim velikanima. Tražioga je Juventus, Brentford i Liverpul su zvali u Premijer ligu, ali Šjelderup je odbio. Liverpul već drugi put. Jer uveren je da je Lisabon prava sredina za njegov dalji razvoj i klub u kome će imati minutažu da pokaže šta zna.

Imaće je sigurno, jer Benfika će za njegov ugovor platiti 10.000.000 evra i možda još 5.000.000 u bonusima. Andreas će dobiti ugovor do 2028. godine.

Tengstet (22) ima još zanimljiviju priču, jer je do pre šest meseci igrao u drugoj ligi Danske. Ali je blistao u dresu Horsensa, pa ga je Rozenborg otkupio za milion evra i odveo u Norvešku. I ne samo da Kasper nije imao problem da se navikne na viši rang takmičenja, nego je na 14 utakmica u Elitseriji postigao neverovatnih 15 golova i namestio još devet! Kakva god da je liga paklen je to učinak.

Otud i odgovarajuće obeštećenje: 7.000.000 evra fiksno, plus još oko 3.000.000 u bonusima kako tvrdi A Bola. Norveški mediji pišu o sumi od 9.000.000. Najmanje još milion otići će Horsensu, koji je zadržao 15 odsto od naredne prodaje.

Kako billo, sva je prilika da će Tengstet sa tim bonusima iskočiti na drugo mesto na listi najvećih izlaznih transfera u istoriji norveškog fudbala, jer skuplji je bio samo Mikel Džon Obi kada je još 2006. išao iz Lina u Čelsi za 20.000.000.


tagovi

Andreas ŠjelderupKasper TengstetRozenborgNordsjelandZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara