Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nula koja prija Kokimbu, Defensa bolja, mada izbegla metak u završnici

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 01:09

Farfan u 90. minutu mogao da šokira favorita

Istorijsko polufinale Sudamerikane kako za Kokimbo Unido, tako i za Defensu i Hustisiju, ali ni čileanski, ni argentinski predstavnik kao da se nisu potrudili da prvu utakmicu dvomeča koji odlučuje jednog od finalista učine posebnom, naprotiv. Bila je to uspavanka u paragvajskom Asunsionu, pošto je Konmebol zbog kršenja sporazuma od strane čileanske vlade odlučio da se meč odigra na neutralnom terenu. Doduše ne može se reći da je to što nisu igrali na svom stadionu Bradatima Bog zna kako odmoglo jer sa večerašnjih 0:0 mogu da se nadaju iznenađenju u Argentini.

Najveći podvig poprilično bezopasnog Kokimba je činjenica da izabranici Ernana Krespa nisu postigli gol u gostima. Samim tim, Piratima će u revanšu osim trijumfa odgovarati i bilo koji nerešen ishod koji uključuje golove, dok bi sa 0:0 izborili produžetke, eventualno penale.

Izabrane vesti

Svesni su i Jastrebovi iz Buenos Ajresa da su sa statusom izrazitog favorita koji ih je pratio imali obavezu da bar jednom zatresu mrežu domaćina i tako sebi olakšaju posao u revanšu. Ali nisu bili naročito blizu. Verovatno najbolju priliku propustili su u 41. minutu kada je Brajan Romero (na kraju proglašen za igrača utakmice) iz vrlo povoljne pozicije iz prve pokušao da lobuje Kana, ali je prilikom sporvođenja te namere u delo bio poprilično neprecizan.

Ako ništa drugo, argentinski tim je poprilično dobro zaustavio prilaze golu, mada se to ne može smatrati vanserijskim uspehom jer je preko puta stajala ekipa koja je u poslednjih pet utakmica pre večerašnje doživela četiri poraza uz samo jedan postignut gol.

Mada je vrlo lako defanzivna linija Defense mogla da padne na kolena i to na isteku 90. minuta. Gonzales je u nameri da izbaci loptu što dalje od svog gola, ispostavilo se, poslao vrhunski pas za Farfana koji bi mogao da bude jedan od tragičara ukoliko Kokimbu na kraju dvomeča koji je na programu u noći između subote i nedelje, bude falio jedan gol za finale.

KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Velez - Lanus 0:1 (0:1)

/Sand 39/

Utorak

Kokimbo Unido - Defensa i Hustisija 0:0

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa SudamerikanaDefensa i Hustisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara