Detalj sa meča u Parizu (©Reuters)
Detalj sa meča u Parizu (©Reuters)

Obustavljena istraga o meču PSŽ – Zvezda: Nema dokaza za nečasne radnje

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.05.21. | 16:00

Tužilaštvo odustalo od procesa

Kancelarija francuskog finansijskog tužilaštva prekinula je danas istragu povodom navoda da je “visoki funkcioner“ Crvene zvezde pokušao da uplati 5.000.000 evra da će srpski šampion na utakmici sa Pari Sen Žermenom od 30. septembra 2018. godine izgubiti sa pet golova razlike.

Podsetimo, PSŽ je slavio sa 6:1, a prema navodima uglednog Ekipa tužilaštvo je tada pokrenulo istragu na sugestiju Uefinog neimenovanog doušnika. Pravno gledano, istraživalo se “kriminalno udruživanje zarad prevare u sportu“.

Izabrane vesti

I Pari Sen Žermen i Crvena zvezda odmah su kategorički demantovali takve navode, najavili čak i tužbe, ustremili se i na nepoznatog doušnika od kojeg je sve krenulo...

Danas Ekip konačno javlja: tužilaštvo je odlučilo da prekine istragu, jer nije pronašlo nikakve dokaze da je tu bilo nečasnih radnji.

Na kraju krajeva, razlika u kvalitetu je posle nalagala težak poraz. Videli smo i u kasnijim mečevima crveno-belih sa Totenhemom i Bajernom u sledećoj sezoni da to jednostavno nije ista klasa. Najbogatiji klubovi Evrope jednostavno su previše odmakli povremenim učesnicima Lige šampiona. Onih 2:0 protiv Liverpula se ipak ne dešava svake godine.

Ovim povodom oglasila se i Crvena zvezda. Konkretno njen generalni direktor Zvezdan Terzić:

"Drago mi je što se potvrdilo da je Zvezda veliki brend evropskog fudbala i da su bilo kakve insinuacije na račun našeg kluba neistinite, na šta smo ukazivali sve vreme. Ovim je stigla potvrda da smo potpuno bezrazložno gurnuti u celu tu priču i da nije postojala ni osnova za sumnju. Ovo je velika pobeda Crvene zvezde za čast i ugled našeg kluba, ali fudbala. Kao što se vidi - pravda je spora, ali dostižna. Videćemo sa našim pravnim timom koji su sledeći koraci", poručio je Terzić.


Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara