Od Benfike, preko Zvezde, pa sve do Malte: Ugo Vijeira krenuo putem zalaska karijere

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 19:25

Portugalac potpisao šestomesečni ugovor sa Hibernijansom

Bio je neko ko je mogao mnogo toga sa loptom i čiji je potencijal posebno obećavao, ali se čini da je krenuo da gazi završne korake fudbalske karijere. Ugovo Vijeira je posle kratkog i neuspešnog boravka u rumunskoj Univerzitatei iz Krajove, danas potpisao šestomesečni ugovor sa Hibernijansom sa Malte.

Portugalac, koji je ostao u najlepšim uspomenama navijačima Crvene zvezde tokom godinu i po dana na stadionu Rajko Mitić tokom karijere je bio član i slavlne lisabonske Benfike, potom i Brage, što dovoljno govori o tome koliko je obećavao u ranim igračim danima. Ipak, činjenica je i da nije uspeo da opravda očekivanja.

Izabrane vesti

Vijeira (33) je u Crvenu zvezdu došao iz moskovskog Torpeda kao želja tadašnjeg trnera Miodraga Božovića i bio jedan od najzaslužnijih igrača za osvajanje šampionske titule u sezoni 2015/2016. Postigao je 28 golova na 51 meču u crveno-belom dresu. Potom je vrlo uspešno igrao za japansku Jokohamu, gde je za dve sezone dao 40 golova, ali je nakon toga išao silaznom putanjom i više nije uspevao sa istim intezitetom da trese protivničke mreže.

Pre dolaska u Hibernijans igrao je za Sivas, Žil Visente, u kojem se prvobitno dokazao pre dolaska u Benfiku, a u poslednje dve godine je kratkoročno nosio dresove Hokaida i Univerzitatee.

 



tagovi

Ugo VijeiraHibernijansZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara