Saibara (©Reuters)
Saibara (©Reuters)

Od Rendžersa ostali samo dugmići: PSV „petardom“ ispratio Škote kući i učlanio se u LŠ (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.08.23. | 22:55

Saibari, Verman i De Jong se poigravali sa Policajcima – 5:1

Navijači PSV Ajndhovena su drhtali večeras na putu ka Filips areni iz dva razloga. Prvo, nikada na tom stadionu nisu videli pobedu nad Glazgov Rendžersom, a tri puta su ga dočekivali. Drugo, bilo je i pre tačno godinu dana, u istoj fazi istog takmičenja, 2:2 u Škotskoj. Pa su Policajci slavili usred Holandije sa 1:0 i otišli u Ligu šampiona. Kao da im se pred očima vrteo jedan te isti film...

Ali, ove večeri je bilo drugačije. Kletva je skinuta. Taj vulkan ispod Filips arene, u kojem se lava dugo akumulirala, večeras je eksplodirao. Od Rendžersa su ostali samo dugmići. Sve ono što je PSV decenijama čekao, najzad je dočekao. Triling Ismael Saibari (dva gola) – Džoi Verman (gol i dve asistencije) – Luk de Jong (gol i asistencija) je stvorio i postigao prva četiri gola, vredna 20 i kusur miliona evra, koliko se dobija za ulazak u Ligu šampiona. Kasnije se u strelce upisao i Goldson, ali u pogrešnu mrežu – 5:1.

Izabrane vesti

Holandski vicešampion će na sutrašnjem žrebu biti u trećem šeširu. A, to znači da nećemo moći da ga gledamo u Beogradu, jer ne može da upadne u grupu sa Crvenom zvezdom, koja je u istom „ćupu“.

Utakmica večeras na Filips areni nije bila nimalo nalik prvoj na Ajbroksu. Tamo su Škoti dva puta vodili, Holanđani dva puta stizali i ostali na 2:2. Revanš je bio maltene fudbalska „viktorija“. Igralo se samo na jedan gol, šutiralo se samo ka jednoj mreži. Iako je pola sata pre kraja tim iz Glazgova morao kako zna i ume da „izmisli“ dva pogotka da bi došao do produžetaka, odnos u šutevima na gol je bio 12:1 za PSV!

Igrao je sastav iz Ajndhovena matematički tačno, hirurški precizno. Držao je loptu, kontrolisao rezultat, pogotovo od 35. minuta kada je Saibari pogodio za 1:0 na asistenciju Vermana (gol ovde). Tada je prvi put Marokanac pobegao čuvarima i neometan glavom poslao loptu u mrežu.

Potpunu kontrolu imali su Filipsovci posle toga, ništa Rendžers nije uspevao da uradi. Retko je i dolazio blizu protivničkog šesnaesterca. A, onda u sredini drugog dela novi udarac u bradu. I ponovo je Saibari pobegao nečujno, na vrhovima prstiju, pa je pas Luka de Jonga dočekao potpuno sam na drugoj stativi – 2:0 (ovde).

Kada se činilo da je gotovo, Policajci su pokazali da se Škoti nikada ne predaju. Majstorsku akciju krunisao je Tavernije na drugoj stativi (ovde). Ali, umesto drame – kraj. Tih „minus jedan“ na semaforu i raspoloženje navijača plavih trajali su celih 120 sekundi. Toliko je bilo potrebno Luku de Jongu da poleti kao soko sivi na petercu tima iz Glazgova i glavom pogodi za 3:1 (ovde).

Sve se otvorilo, sve su brane pukle, svi strahovi nestali. Gazio je PSV rivala do kraja, da naplati do kraja zaostali dug. Verman je maestralnu partiju, posle dve asistencije, krunisao golom (ovde). Za definitivnu pobedu i prolaz u Ligu šampiona. Tamo gde Filipsovaca nije bilo od 2018. godine.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - PLEJ-OF, REVANŠ MEČEVI

Utorak

Galatasaraj - Molde 2:1 (1:0), prvi meč 3:2

/Ikardi 7pen, Anhelino 90+3 - Hestad 66/

Panatinaikos - Braga 0:1 (0:0), prvi meč 1:2

/Bruma 83/

Jang Bojs - Makabi Haifa 3:0 (2:0), prvi meč 0:0

/Iten 23, Sek 28ag, Ugrinić 46/

Sreda

AEK - Antverpen 1:2 (0:0), prvi meč 0:1

/Arauho 90 - Kerk 73, Balikviša 95/

Kopenhagen - Rakov 1:1 (1:0), prvi meč 1:0

/Vavro 35 - Zvolinski 87/

PSV Ajndhoven - Glazgov Rendžers 5:1 (1:0)

/Saibari 35, 53, De Jong 66, Verman 78, Goldson ag 82 - Tavernije 64/


tagovi

PSV AjndhovenGlazgov RendžersLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara