Gustav Isaksen (©Reuters)
Gustav Isaksen (©Reuters)

Od šampiona do plej-auta: Midtjiland ima poslednju šansu da spasi sezonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 10:42

Danska, plej-of za Ligu konferencije: Tim iz Herninga kao najbolja ekipa u plej-autu izborila meč za Evropu u Viborgu

Midtjiland nije ostao u lepom sećaju navijačaima Crvene zvezde. Pre dve sezone je slavio na Marakani (1:0), dok je kod kuće bilo nerešeno (1:1) u sudaru sa srpskom šampionom. Tim iz Herninga je bio prvak Danske u sezoni 2019/2020, ali od tada je krenuo pad. Brendbi i Kopenhagen su osvajili titule u prethodne tri sezone, a u ovom šampionatu Midtjiland nije uspeo da dođe ni do plej-ofa, odnosno da se plasira u prvih šest ekipa u ovoj skandinavskoj zemlji.

Morao je da igra plej-aut, bio ubedljivo prvi, pa je dobio šansu da na mala vrata ipak izađe u Evropu. Igraće u gostima protiv četvrtoplasiranog tima iz plej-ofa za šampiona, a to je Viborg. Igra se samo jedna utakmica večeras (19.00) na Enerdži Viborg areni.

Izabrane vesti

Midtjiland je u odličnoj formi u finišu sezone. Efikasno igra tim iz Herninga koji je osvojio 10 bodova u prethodna četiri kola, a postigao je 12 pogodaka na četiri utakmice. Najbolji strelac tima ove sezone je Gustav Isaksen sa devet pogodaka, dok je Anders Drejer dao osam. Midtjiland je posle kraha ove sezone, neigranja u plej-ofu za šampiona dobio novog trenera Tomasa Tomasberga koji je potpisao ugovor do juna 2026.

19.00: (2,50) Viborg (3,40) Midtjiland (2,80)

Viborg je bio u igri za direktan plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, ali je zbog slabije gol-razlike za samo dva pogotka bio četvrti, sa istim brojem bodova kao i trećeplasirani Orhus koji je obezbedio Evropu. Viborg je bez pobede već tri kola, sakupio je samo dva boda.

Oba tima ne mogu da računa na najjači tim. Domaćinu nedostaju Lauritsen i Slovenac Zaletel. Midtjilandu fale Sisto, Šveđanin Anderson i Egipćanin Ašur.

Ove sezone identičan skor u sudaru ovih ekipa, po pobedu, poraz i remi. Midtjiland je bio bolji u šampionatu, u gostima je slavio sa 4:0, dok je u Herningu bilo 1:1, dok je Viborg izbacio nekadašnjeg šampiona sa 3:1 u osmini finala Kupa Danske.

DANSKA 1 – PLEJ-OF ZA LIGU KONFERNCIJE (VIBORG – JEDAN MEČ)

Petak

19.00: (2,50) Viborg (3,40) Midtjiland (2,80)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Danska 1DanskaMidtjilandViborg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara