Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od sumraka do svitanja: Škrinjar zamalo tragičar, Slovaci slave Duriša (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 00:11

Slovačka drugi put zaredom izborila plasman na Euro

Veče puno rolekostera u finalima baraža za Prvenstvo Evrope 2021. godine. Prštalo je sve od neizvesnosti u okršajima Srbije i Škotske, odnosno Mađarske i Islanda, a ništa drugačije nije bilo ni na Vindzor Parku u Belfastu. Glavni protagonisti bili su Severna Irska i Slovačka u epizodi koju bi gosti iz centralne Evrope verovatno mogli da nazovu “Od sumraka do svitanja.” Genijalna anticipacija Juraja Kucke za rano vođstvo, autogol Milana Škrinjara u samom finišu za strah u kostima uoči produžetaka. A onda je drugi produžetak izrodio heroja Mihala Duriša – 1:2.

Obe selekcije su se borile za drugo učešće na kontinentalnoj smotri. Zanimljivo da su obe na prvenstvu Starog kontinenta debitovale 2016. godine i da su smogle snage za eliminacionu fazu gde su ih zaustavljali Vels, odnosno Rusija. Kao i obično kada su u pitanju mečevi sa ogromnim ulogom poput ovog, goleada nije opcija – tako je bilo i večeras.

Izabrane vesti

Juraj Kucka je u 17. minutu savršeno predvideo šta će se dogoditi protivničkoj odbrani, odnosno namirisao je grešku koju je potom i kaznio. Presekao je jednu loptu na sredini terena istrčao do protivničkog gola i sam završio akciju.

Navijači kojih je na Vindzor parku bilo 1.060 nisu štedeli glas ni dlanove i uspeli su da pomognu Zeleno-beloj armiji da dođe do izjednačenja. U 88. minutu Patrik Mekner je probio po desnoj strani, ubacio nisu loptu po zemlji, a Milan Škrinjar u nameri da je izbaci poslao ju je u sopstvenu mrežu. I mogao je defanzivac Intera da okonča utakmicu i veče u suzama. Da je udarac ljubimca navijača i reprezentativne legende Kajla Lafertija bio nešto precizniji. Ovako je lopta samo okrznula stativu.

Momentum je bio na strani domaćih u produžecima, ali Mihail Duriš je osetio trenutak. Našao se na pravom mestu da prihvati jednu odbijenu loptu, krenuo je sa njom ka golu i hirurški preciznim udarcem savladao Pikok-Ferela.

Švedska je kompletirala Grupa E, pa će se na predstojećem Eurur naći u konkurenciji Španije, Švedske i Poljske.

BARAŽ ZA PLASMAN NA EP – JEDAN MEČ

Četvrtak

Gruzija - Severna Makedonija 0:1 (0:0)

/Pandev 55/

Mađarska - Island 2:1 (0:1)

/Nego 88, Soboslaj 90+2 - Sigurdson 11/

Severna Irska - Slovačka 1:1 (0:1) 1:2 posle produžetka

/Kucka 17, Duriš 110 - Škrinjar 88AG/

Srbija - Škotska 1:1 (0:0) 5:6 posle penala

/Jović 90 - Kristi 52/


tagovi

reprezentacija Slovačkereprezentacija Severne Irske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara